Jelentős mértékben javult Alex Zanardi állapota!

Jelentős mértékben javult Alex Zanardi állapota!


A kórház tájékoztatása szerint pozitív fordulat állt be Alex Zanardi állapotában, aminek köszönhetően szerdán már el is hagyhatta az intenzív osztályt.

A milánói intézmény tájékoztatása szerint az 53 éves legenda jól reagált az eddigi kezelésekre és klinikai kórképében jelentős javulás állt be.

Zanardit már az idegsebészeti osztály félintenzív részlegén ápolják tovább.

A kórház közleményében arról nem esett szó, hogy az olasz klasszis eszméleténél van-e.

hirdetés


Mint ismeretes, a világhírű autóversenyzőt és paralimpikont még június 19-én érte súlyos baleset egy jótékonysági, parakerékpár-versenyen, miután átsodródott a közúti forgalom számára nyitott sávba, egy érkező teherautó pedig elütötte.

Az olasz ikont életveszélyes arc- és koponyasérülésekkel szállították kórházba, amelyek miatt három komoly operáción is átesett.

Bő egy hónappal később javult annyira, hogy egy speciális rehabilitációs központba szállítsák át. Három nap után viszont ismét rosszabbodott az állapota, ennek következtében visszakerült az intenzívre, ahol egészen mostanáig ápolták.

Niccolo Zanardi akkor úgy nyilatkozott, hogy nem lehet tudni, megmarad-e édesapja látása, ahogyan az is kérdéses, képes lesz-e újra érdemi kommunikációra.