Felipe Nasr pályára vitte a Next Gent, de nem egy NASCAR-teszten

Felipe Nasr pályára vitte a Next Gent, de nem egy NASCAR-teszten
A Next Gen a januári, homesteadi tesztjén, a volán mögött Erik Jonesszal (credit:NASCAR)


A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy augusztus végén folytatódik a Cup Series új generációs versenygépének, a Next Gennek tesztsorozata.

Az autót tavaly ősszel, valamint idén tavasszal négy különböző létesítményben is pályára vitték, a koronavírus-járvány miatt azonban a szervezet kénytelen volt felfüggeszteni a munkát. Ezzel párhuzamosan a Next Gen éles debütálását is elhalasztották egészen 2022-ig.

A tesztek augusztus 24-25-én, a Dover International Speedwayen indulnak újra, a volán mögött ezúttal a Stewart-Haas Racinget szolgáló Cole Custerrel.

A Next Gen modell viszont már egy héttel korábban feltűnt a Daytona International Speedway road vonalvezetésén, ráadásul nem is egy NASCAR által rendezett teszt során.

hirdetés


Az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben vitézkedő Action Express Racing ugyanis megépítette a saját Next Genjét, ami aztán versenyzőjük, Felipe Nasr, valamint az Xfinity Seriesben szereplő Austin Cindric kezei alatt rótta a köröket a 3.5 mérföldes pályán.

„Az Action Express tesztje lehetővé teszi, hogy egy sportautó-csapat ismereteket szerezzen a Next Gen szerkezetéről és új technológiákat fedezzenek fel, amelyeket használhatnak” – magyarázta a NASCAR fejlesztésekért felelős alelnöke, John Probst.

„A tesztből a NASCAR is profitál, mivel segít nekünk abban, hogy újabb információkhoz jussunk az autó egyes részeinek tartósságáról, az abroncsok viselkedéséről, továbbá adatokat nyerünk a road pályáról is.”

A tény, hogy az AXR hajtotta végre ezt a zárt tesztet egyáltalán nem meglepő.

A gárda alapítója ugyanis nem más, mint a NASCAR jelenlegi vezérigazgatója, egyben az IMSA vezető tisztviselője, Jim France.