Indy 500: A Renault-vezér aggódva figyeli Alonsót

Indy 500: A Renault-vezér aggódva figyeli Alonsót
Alonso összetört autója az Indy 500 második edzésnapján (credit:IndyCar)


Hetek óta hivatalos már, hogy Fernando Alonso 2021-től ismét a Forma-1 mezőnyét gazdagítja, méghozzá – karrierje során immár harmadszor -a Renault színeiben.

Ennek ellenére Zak Brown leszögezte, jövőre is szívesen adna autót a spanyolnak az Indianapolis 500 erejéig. A részvétel még kivitelezhető is lenne, hiszen a verseny 2021-ben már várhatóan nem fog ütközni a Monacói Nagydíjjal.

A Renault azonban erről hallani sem akar.

Idén viszont a 39 éves klasszist még nem köti szerződés a francia alakulathoz, így jelenleg gond nélkül róhatja a köröket az indianapolisi oválon.


Az Arrow McLaren SP 66-os számú Dallara-Chevyjét vezető Alonso ténykedését a Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul is árgus szemekkel figyeli.

A szakember aggodalma pedig csak még tovább fokozódott, miután a gárda régi-új szerzeménye az Indy 500 csütörtöki edzésnapján falnak csapta az autóját.

Alonso jövőbeli Indy 500-as részvételeinek kérdése természetesen a jelenlegi hétvégén rendezett Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján is felmerült.

Abiteboul azonban pillanatok alatt lehűtötte a kedélyeket a pilótával kötött kontraktusra hivatkozva.

„Ez teljesen egyértelmű. A válaszom annyi, hogy lényegében még a levegővétel is nehezemre esik egészen a jövő hét végéig, egészen pontosan addig, amíg ki nem száll a versenygépéből Indianapolisban. Azt azonban kijelenthetem, hogy ha már nálunk van, akkor az jó ideig így is lesz. Semmi sem terelheti el a figyelmét.”

Néhány nappal korábban már maga Alonso is megerősítette, hogy az elkövetkezendő években biztosan nem fog visszatérni az 500 mérföldes viadalra.