Alonso: Pont ilyennek képzeltük el az első edzést

Alonso: Pont ilyennek képzeltük el az első edzést
Fernando Alonso - Arrow McLaren SP/#66 Dallara-Chevy (credit:IndyCar)


Elégedetten fejezte be a 104. Indianapolis 500 első edzésnapját Fernando Alonso.

Az Arrow McLaren SP pilótája a tabella ötödik helyén zárt, egyúttal pedig ő szolgáltatta a legjobb Chevrolet-motoros átlagsebességet is.


Kapcsolódó: Indy 500/1.nap: Hinchcliffe az élen, Alonso a legjobb chevys


„Jó nap volt a mai” – summázta a spanyol. „Szerintem pont úgy zártunk, ahogyan szerettünk volna: tisztán és problémamentesen. Az elején arra helyeztük a hangsúlyt, hogy a frissítő programon felvegyük a tempót. Délután viszont egy picivel kevesebbet voltunk a pályán, mivel az autón dolgoztunk. Ebből adódóan valószínűleg ki is hagytunk egy etapot a forgalomban, de ez szerencsére nem olyasmi, amit ne tudnánk holnap bepótolni. Lépésről lépésre haladunk, folyamatosan javulunk. Dolgozunk az egyensúlyon, valamint azon, hogy újra hozzászokjunk a sebességhez…Bár ez inkább rám vonatkozik és nem a csapatra. Ők jobban készen álltak erre a napra, mint én. Közösen fejlődünk és az első edzésen máris értékes mérföldeket gyűjtöttünk. Remélhetőleg csütörtökön még jobb beállításokkal hajthatunk pályára.”


Nem meglepő módon Alonso már sokkal jobban érzi magát az IMS 2.5 mérföldes oválján, mint a katasztrofális 2019-es évben.

„Idén már minden más. A csapat, aztán ott van az aeroscreen is, ami hatással van az autó viselkedésére és alkalmazkodni kell hozzá. Egy kicsit még javulnunk kell a beállítások terén. A sebesség viszont megvan az autóban, emellett pedig azzal is tisztában vagyok, hogy egy tapasztalt gárda áll mögöttem. A hangulat jóval nyugodtabb is most. Nem kell túlstresszelnünk magunkat, mivel a végén többé, vagy kevésbé, de versenyképesek leszünk. Szóval, boldog vagyok.”

Az Indy 500 második edzésnapja magyar idő szerint 17:00-kor kezdődik.

Az események live timing formában követhetőek az IndyCar hivatalos weboldalán.