Indy 500: Ha létezne a „legmenőbb sisak” díja, akkor egyértelműen Max Chiltoné lenne

Indy 500: Ha létezne a “legmenőbb sisak” díja, akkor egyértelműen Max Chiltoné lenne
credit:Max Chilton/Twitter


Lerántotta a leplet sisakjának Indianapolis 500-ra tervezett dizájnjáról Max Chilton

A Carlin Racing versenyzőjének fejfedőjét a legendás verseny Borg Warner Trófeája inspirálta, amelyen a győztesek arcképe és átlagsebessége mellett a futam éve is szerepel.

A műalkotásnak is beillő sisak a Jason Fowler nevével fémjelzett JLF Design munkáját dicséri.


Chilton tavaly jelentette be hivatalosan, hogy biztonsági okokból nem kíván többé oválon versenyezni az IndyCarban. Később viszont meggondolta magát és úgy döntött – figyelembe véve a verseny státuszát, valamint az idén bevezett aeroscreent -, hogy az Indianapolis 500 erejéig mégis visszatér erre a pályatípusra.

A most 29 éves brit idén negyedszerre vág neki az ikonikus, ötszáz mérföldes viadalnak. Legjobb eddigi eredményét 2017-ben érte el, amikor 50 körön át vezette a versenyt, a kockás zászlót pedig a negyedikként látta meg.

Tavaly azonban – carlinos csapattársa, Patricio O’Ward és a gárdával technikai partnerségben állt McLaren Racinges Fernando Alonso mellett – egyike volt azon pilótáknak, akik nem tudták beverekedni magukat a mezőnybe.

Idén ez a veszély nem fogja fenyegetni, lévén a koronavírus-járvány miatt három hónappal, augusztus 23-ra halasztott futamra pontosan a rajtrács tradicionális létszámának megfelelő, harminchárom nevezés érkezett.