HIVATALOS: Megvan Erik Jones utódja a Joe Gibbs Racingnél

HIVATALOS: Megvan Erik Jones utódja a Joe Gibbs Racingnél
credit:NASCAR


Ahogyan arra számítani lehetett, Christopher Bell veszi át Erik Jones megüresedő helyét a Joe Gibbs Racing 20-as számú Toyotájának volánja mögött.

A jelenleg a JGR-rel technikai partnerségben álló – az végén viszont jelenlegi formájában megszűnő – Leavine Family Racinget szolgáló újonc a japán gyártó nevével fémjelzett tehetséggondozó program támogatását élvezi hosszú évek óta.


A NASCAR Cupban idén debütált Bell eddigi huszonkét versenyéből ötöt zárt a top 10-ben, egyéni legjobbja pedig jelenleg a Poconón elért negyedik helye.

„Nagyon nagyra értékelem azt a lehetőséget, amit idén az LFR-től kaptam, a lehető legjobb eredménnyel szeretném befejezni a szezont Bobért [Leavine] és mindenki másért a csapatnál” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a 25 éves pilótát.

„Ezzel párhuzamosan viszont leírhatatlanul izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok 2021-től a Joe Gibbs Racinghez. Nagyon jól ismerem őket és sok sikert értünk már el közösen.”

Bell 2015-2018 között az LFR-hez hasonlóan Gibbsékkel szintén technikai partnerségben álló Kyle Busch Motorsports színeiben versenyzett a NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Seriesben, ahol 2017-ben egészen a bajnoki címig jutott.

2017-’19 között – utóbbi két évében teljes szezonosként – már a másodosztályú Xfinity Seriesben szolgálta a JGR-t, összesen tizenhat győzelmet szerezve.

„Lelkesedéssel tölt el bennünket, hogy Christophert áthozhatjuk a Cup Series programunkba 2021-től” – mondta Gibbs. „Óriási eredményeket hozott már nekünk az Xfinity Seriesben, alig várjuk, hogy a legmagasabb kategóriában is megérkezzen hozzánk.”

A JGR másik három autóját minden jel szerint jövőre is Denny Hamlin, Kyle Busch és Martin Truex Jr. vezeti majd.