Harvick hatodszor: Az SHR vetránja besöpörte a NASCAR michigani duplafordulóját

Harvick hatodszor: Az SHR vetránja besöpörte a NASCAR michigani duplafordulóját
credit:NASCAR


A hajrában Denny Hamlin igyekezett mindent megtenni azért, hogy befogja Kevin Harvickot.

A 2020-as NASCAR Cup szezon eddigi két legtöbb győzelemmel rendelkező versenyzőjének párharcából végül a Stewart Haas Racing veteránja jött ki nyertesként.

Harvick a leintés pillanatában 0.093 másodpercet vert Hamlinre, amivel a Michigan International Speedway történetének második legszorosabb befutóját prezentálták.


A 44 éves klasszis idei hatodik, teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig az ötvennegyedik győzelmét ünnepelhette.

Ezen siker továbbá azt is jelentette, hogy teljes egészében bezsebelte a Michigan International Speedway kétmérföldes oválján rendezett duplafordulót, lévén a szombati napon is az ő neve landolt az eredménylista élén.

Ha pedig ez nem lenne elég, a 2014-es bajnok a két verseny kombinált négy szakaszából hármat is megnyert.

„Óriási kihívás volt magam mögött tartani Hamlint” – nyilatkozta a leintés után Harvick, aki a futam 156 köréből 90-et töltött az élen.

„Az idei szezont megelőzően nagyon régen versenyeztem egymást követő napokon, pláne Cup-autóval. Ez a formátum eléggé működőképes számunkra, remélem ugyanez lesz a helyzet akkor is, amikor pár hét múlva Doverre megyünk.”


Harvick duplázását megelőzően utoljára 1971-ben fordult elő, hogy egy versenyző huszonnégy óra leforgása alatt két Cup-futamot is nyert.

Ezen bravúrt akkor maga a Király, vagyis Richard Petty vitte véghez.

A második, harmadik és negyedik helyeken a Joe Gibbs Racing pilótái végeztek az idén öt győzelemnél járó Hamlin, a szezonban eddig egy elsőséget begyűjtött Martin Truex Jr., valamint a 2020-ban még nyeretlennek számító regnáló bajnok, Kyle Busch személyében.

Az ötödikként Joey Logano fejezte be a futamot, némi sebtapaszt nyújtva a Team Penske-nek.


A gárda másik két pilótája, Brad Keselowski és Ryan Blaney ugyanis a harmadik szakasz elején, a vezető pozícióért harcolva összeütközött, aminek következtében mindketten kiestek.

A balesetért később Keselowski magára vállalta a felelősséget, mondván elvesztette uralmát az 2-es számú Fordja felett és már képtelen volt elkerülni kollégáját.

A legjobb újonc a szombati naphoz hasonlóan ezúttal is Christopher Bell lett.

A Leavine Family Racingnek vezető pilóta az első futamon a tizenharmadikként, másodjára pedig a tizenhetedikként zárt.

Az első szakaszt Clint Bowyer, míg a másodikat Harvick nyerte, ráadásul úgy, hogy az adott szegmensek összes körét az élen töltötték.

A mezőny legközelebb augusztus augusztus 16-án feszül egymásnak, méghozzá a NASCAR történetében először a Daytona International Speedway road vonalvezetésén.