NASCAR: Kevin Harvick megszerezte idei ötödik győzelmét

NASCAR: Kevin Harvick megszerezte idei ötödik győzelmét
credit:NASCAR
NASCAR: Kevin Harvick megszerezte idei ötödik győzelmét

A bajnokságot március óta, megszakítás nélkül vezető Kevin Harvick győzelmével ért véget a NASCAR Cup Series michigani duplafordulójának szombati versenye.

A Stewart Haas Racing pilótája overtime-ban verte meg az első hazai győzelméért küzdő Brad Keselowskit, bezsebelve ezzel idei ötödik, teljes főkategóriás karrierjét tekintve pedig ötvennegyedik elsőségét.

Harvick ráadásul nem csak a kockás zászlót látta meg a legelőször, de a futam mindkét szakaszát is megnyerte.


“A restartok nyilván jól jöttek, az autó viszont nagyon gyors volt a hosszabb és rövidebb etapokon is, mindent megcsinált, amire csak szükség volt” – nyilatkozta a 44 éves klasszis, akinek a hajrában a meleg pillanatokból is kijutott, miután kis híján összeütközött a Joe Gibbs Racinges Kyle Busch 18-as Toyotájával.

A második helyen Keselowski ért célba, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát Martin Truex Jr. kaparintotta meg.

A legjobb öt közé sikerült még befurakodnia Ryan Blaneynek, valamint ifjabbik Buschnak is.

A legjobb újonc a Leavine Family Racinget szolgáló Christopher Bell lett, aki a tizenharmadik pozícióban fejezte be a viadalt.

Nem alakult viszont jól a nap többek közt John Hunter Nemecheknek, aki három sárga zászlós szakaszt is előidézett. Szintén jobb vasárnapban reménykedik a futam végén ütközött Austin Dillon, Ryan Newamn és Michael McDowell is.

A mezőnyre augusztus 9-én (magyar idő szerint 22:30-kor) egy újabb verseny vár a Michigan International Speedway 2 mérföldes oválján.

A rajtrács a szombati végeredmény alapján kerül meghatározásra. Ennek értelmében az első húsz helyezett sorrendjét felcserélik, így az első sorból Chris Buescher és Clint Bowyer indulhat.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy