Egy NASCAR-csapat is betársul a 104. Indy 500-ra

Egy NASCAR-csapat is betársul a 104. Indy 500-ra
Egy NASCAR-csapat is betársul a 104. Indy 500-ra

Bő egy héten belül már a második NASCAR-érdekeltségről számolhatunk be a 104. Indianapolis 500 kapcsán.

Múlt szerdán az Ed Carpenter Racing jelentette be, hogy nem más lesz Conor Daly autójának versenymérnöke, mint az a Cole Pearn, aki 2017-ben Cup bajnoki címig segítette Martin Truex Jr.-t.

A legfrissebb hír azonban már nem egyetlen emberről, hanem egy komplett csapatról szól.

A Rick Ware Racing hivatalosan megerősítette, hogy az augusztus hónap során nem kevesebb, mint öt versenyen is indítják James Davisont.

Az ausztrál pilóta ennek értelmében ott lehet a Cup augusztus 8-9-ei, michigani duplafordulóján, mindkét daytonai futamon – a 16-án, a pálya roadján rendezendő versenyen, majd az egy héttel későbbi, immár az oválon esedékes Coke Zero 400-on -, továbbá lehetőséget kap az Indy 500-on való részvételre is.


Davison az elmúlt két évben a Jonathan Byrd’s Racing partnerségének köszönhetően tudott nevezni a legendás, ötszáz mérföldes futamra – 2018-ban az AJ Foyt Racing, 2019-ben pedig a Dale Coyne Racing autóját vezetve.

Byrdék azonban a koronavírus-járványra hivatkozva nem tudják idén bevállalni az Indy 500-at, ezzel párhuzamosan viszont kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy üléshez segítsék a 33 éves versenyzőt.

Davison programja újra a DCR-rel valósul meg, amely 51-es számú Dallara-Hondáját a Rick Ware Racing társaságában nevezik.

Szponzorként az RWR-t a NASCAR-ban is támogató Jacob Constructiont, valamint Byrdéket jegyzik.


Kapcsolódó: Súlyos következményekkel járhat a zárt kapus Indianapolis 500


Egy biztos, a melbourne-i pilótára elég húzós időszak vár. Az előttünk álló hétvégén a Michigan International Speedwayen esedékes, mindkét Cup-futamon elindul, három nappal később, augusztus 12-én pedig már az Indy 500 legelső edzésnapján lesz jelenése.

A 15-ei kvalifikáció után másnap a daytonai roadon fogja róni a köröket a NASCAR királykategóriájának mezőnyével. Indianapolisba pedig a következő pénteken, a Carb Dayre tér vissza.

A 23-ai, zárt kapuk mögött rendezendő Indy 500 után rögtön repülőre pattan, hogy még időben odaérjen a helyi idő szerint este kezdődő Coke Zero 400-on.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy