NASCAR: Keselowskinál landolt a New Hampshire-i homár

NASCAR: Keselowskinál landolt a New Hampshire-i homár
NASCAR: Keselowskinál landolt a New Hampshire-i homár

Brad Keselowski győzelmével ért véget a NASCAR Cup Series vasárnapi futama a New Hampshire Motor Speedwayen.

A Team Penske pilótája összesen 184 kört töltött az élen a 301-ből, beleértve a legutolsó 81-et.

A 36 éves michigani a kockás zászlót követően 1.6 másodpercet vert a másodikként célba ért Denny Hamlinre.

A két versenyző a Foxwoods Resort Casino 301 nevű, mintegy 12.000 helyszíni néző előtt rendezett forduló során fantasztikus csatákat produkált, amit ők maguk élveztek a legjobban.

A Joe Gibbs Racinget erősítő Hamlin – aki 92 körön át birtokolta az első helyet – olyannyira el volt ragadtatva, hogy a harmadik szakaszban még a csapatrádióján keresztül is közölte, milyen nagyszerűnek tartja a versenyt.


“Sok jó futamunk már ebben az évben, de olyan még nem fordult elő, hogy domináltunk volna” – nyilatkozta az idei harmadik, teljes Cup-karrierjét tekintve pedig harmincharmadik győzelmét ünneplő Keselowski.

“Beszélgettem Jeremy Bullinsszal [a #2 Ford felkészítő csapatának főnöke – a szerk.] arról, hogy pontosan erre van szükségünk ahhoz, hogy szintet lépjünk. Ki kell mennünk a pályára és uralni a versenyt, ma pedig pont ez történt. Csodás volt újra rajongók előtt vezetni. Végeláthatatlanul régen volt már ennyi ember a lelátón, szóval, üdv újra srácok!”

A legjobb öt sorrendjét Martin Truex Jr (Joe Gibbs Racing), Joey Logano (Team Penske), valamint a bajnoki tabella élén álló Kevin Harvick (Stewart Haas Racing) tette teljessé.


Az első szakaszt Hamlin, a másodikat pedig Keselowski nyerte.

Az eredménylista legutolsó helyén az idei Cup-szezonban még nyeretlennek számító Kyle Busch zárt.

A kétszeres, egyben regnáló bajnok a 16. körben, defekt következtében csapta falnak a JGR 18-as Toyotáját. A balesetben az autó olyannyira megsérült, hogy Busch nem is tudta folytatni a versenyt.

“Menjünk haza…Egyszerűen csak menjünk haza” – közölte a 35 éves szupersztár a csapatrádión, majd azon melegében, egyenesen a garázsba kormányozta rokkanttá vált munkaeszközét.Busch ezzel a 2020-as idény elmúlt húsz futamából már a harmadik DNF-jét könyvelhette el.

Nem csak ő hagyta el azonban keserű szájízzel az NHMS-t.

Matt Kenseth nem kevesebb, mint három sárga zászlós szakaszt idézett elő.

Az utolsó, immár a futama végét is jelentő incidene a 204. körben történt, amikor defekt következtében eltalálta a 3-as kanyar falát.

Látványos bukással búcsúzott idő előtt John Hunter Nemechek is szintén a 3-asban. Kollégáihoz hasonlóan viszont neki sem esett baja.

A NASCAR Cup Series következő állomása a Michigan International Speedway lesz, méghozzá augusztus 8-9-én, egy duplafordulós hétvége formájában.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy