Az RPM tulajdonrészt ajánlott Wallace-nak a hosszabbításért cserébe

Az RPM tulajdonrészt ajánlott Wallace-nak a hosszabbításért cserébe


Bubba Wallace jelenlegi szerződése a Richard Petty Motorsports-cal az idei szezon végén jár le, a hírek szerint pedig számos csapat élénken érdeklődik a szolgálatai iránt.

A legkomolyabb jelöltnek a Chip Ganassi Racing számít, amelynek egyik kiemelt szponzora, a McDonald’s egyben a 26 éves pilóta személyes támogatója is.

Az RPM azonban nem adja egykönnyen Wallace-t és a hosszabbítás lehetőséget azzal próbálják még vonzóbbá tenni, hogy nem kevesebbet ajánlottak számára, mint hétszámjegyű fizetést és tulajdonrészt a gárdánál.

„Tárgyalunk a folytatásról, ami magában foglal egy társtulajdonosi státuszt is a csapatnál” – nyilatkozta a Forbesnak Andrew Murstein, aki a hétszeres NASCAR-bajnok Richard Pettyvel közösen birtokolja az alakulatot. „Arra számítunk, hogy pár héten belül véglegesíteni is tudjuk az új kontraktust.”


A NASCAR-on belül ritkának számít ugyan, de nem egyedinek, hogy egy csapat részesedést ajánljon fel a versenyzőjének.

A Hendrick Motorsports 2002-ben például életre szóló szerződést kötött a négyszeres Cup-bajnok Jeff Gordonnal, beleértve a társtulajdonosi pozíciót is a gárdánál. Hat évvel később pedig Gene Haas azzal csábította át a saját alakulatához Tony Stewartot, hogy a versenyzői kontraktushoz 50%-os tulajdonrészt is hozzácsapott.

Bár Wallace-nak eddig nem, hogy bajnoki címe, de még győzelme sincs a NASCAR legmagasabb kategóriájában, a Black Lives Matter mozgalomban tanúsított szerepvállalása révén szerzett óriási népszerűsége miatt azonban a reklámértéke már az elit pilótákkal emelte egy szintre.

Az elmúlt hónapokban a komplett amerikai mainstream médiát végigturnézta és több címlapon szerepelt, mint az elmúlt két évtized NASCAR-bajnokai együttvéve. A hatalmas figyelemnek köszönhetően az RPM többmillió dolláros szponzorációs szerződést kötött a Twitter-vezér Jack Dorsey tulajdonában lévő CashAppel, maga Wallace pedig személyes támogatóra lelt a rapper-producer dr. Dre nevével fémjelzett Beats by Dre képében.

„Nagyon sok versenyző van, de csak egyetlen egy Bubba” – summázta Murstein. „Korábban átlagosan hetente egy mítingünk volt potenciális szponzorokkal, az elmúlt öt hétben viszont már heti minimum öt céggel voltak megbeszéléseink. Szerintem most Bubba az egyik legismertebb versenyzője a NASCAR-nak, a másik Richard Petty. Szóval jelenleg a sport két leghíresebb neve van a csapatunknál, ami hirdetői szempontból felér egy álommal.”

Murstein nem rejtette véka alá, hogy Wallace megtartásától további, új támogatók megjelenését várják, ami létfontosságú lenne az RPM fejlődése szempontjából.

„Gyorsan feljavulhat a produkciója egy csapatnank, ha van miből költeni rá. Ez nem olyan sport, ahol elég a puszta tehetség. Itt a technológiai, mérnöki oldal is óriási szerepet játszik, márpedig ha egy bizonyos szint felett akarsz teljesíteni, az nagyon sok pénzbe kerül.”