A McLaren 2021-ben is versenyeztetné Alonsót az Indy 500-on

A McLaren 2021-ben is versenyeztetné Alonsót az Indy 500-on
credit:IndyCar


Fernando Alonso a Forma-1 2021-es szezonjában a Renault színeiben fogja ismét róni a köröket. Ez a tény viszont nem jelenti azt, hogy a kapuk teljesen bezárulnának előtte a McLarennél. Sőt.

Zak Brown ugyanis a RACER-nek megerősítette, hogy jövőre is szívesen látnák köreikben a spanyol szupersztárt az Indianapolis 500 erejéig.

A tradíciókkal ellentétben egy év múlva már nem egy napon rendezik meg a Monacói Nagydíjat, valamint az ikonikus ötszáz mérföldes versenyt.


Az F1 mezőnye május 23-án látogat a hercegségbe, míg az Indy 500-at egy héttel később, 30-án fogják lebonyolítani.

A várható menetrend szerint Alonso nem tudná útba ejteni Indianapolist a kvalifikációra, így a csapatnak egy másik pilótával kellene bejuttatni az autót a mezőnybe.

Ez a gyakorlat egyáltalán nem számít rendkívülinek, lévén a múltban már számtalan példa volt rá, hogy – ilyen, olyan oknál fogva – nem ugyanaz a versenyző vezette az adott gépet a kvalin és a futamon.

2015-ben például Tristan Vautier juttatta be a 33 fős rajtrácsra a Dale Coyne Racing 19-es Dallara-Hondáját, mivel annak eredeti gazdája, James Davison a kvalifikáció idején a Pirelli World Challenge kanadai versenyén rótta a köröket.

„Nem tudom, hogy mit tartalmaz a Renault-val kötött szerződése” – nyilatkozta Brown. „A mi részünkről a jövő évi versenyek nincsenek fedésben, az Indy 500-ra pedig az autót kell kvalifikálni, nem pedig a pilótát. Szóval [Alonso visszatérése] egyáltalán nincs kizárva, pláne, hogy akkor még több tapasztalattal fog rendelkezni. Meglátjuk majd, hogy hol tartunk akkor csapatként. Az biztos, hogy mi nem lennénk ellenére. Ha lesz elérhető ülésünk és Fernando is el akar indulni az Indy 500-on 2021-ben, emellett engedik is neki,akkor ez egy olyan forgatókönyv lehet, ami pozitív végkifejletet hozhat.”

A RACER megkereste a Renault-t annak kapcsán, hogy Alonso bevállalhatja-e jövőre az amerikai kiruccanást. A franciák azonban nem kívántak ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

Egy biztos, Alonso ott lesz az idei – jelen állás szerint augusztus 23-ra kiírt -, 104. Indianapolis 500-on az Arrow McLaren SP 66-os Dallara-Chevyjének volánja mögött.

A 39 éves spanyol korábban aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a járványhelyzet következtében problémás lesz számára az USA-ba történő kiutazás. Brown azonban most megerősítette, hogy mostanra minden akadály elhárult és Alonso jövő héten már Indianapolisban lesz.