HIVATALOS: Elhalasztják az IndyCar Mid-Ohio-i versenyhétvégéjét

HIVATALOS: Elhalasztják az IndyCar Mid-Ohio-i versenyhétvégéjét
credt:IndyCar


Az NTT IndyCar Series néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a koronavírus-helyzet miatt törlésre kerülnek az eredetileg szeptemberre kiírt portlandi és Laguna Seca-i versenyek.

Ezek pótlására a Mid-Ohio Sports Car Course-re, Gatewayre és az Indianapolis Motor Speedway roadjára tervezett hétvégéket duplafordulóvá alakítják.


A Mid-Ohiói futamok augusztus 8-9-én kapták volna meg a zöld zászlót.

A hangsúly a “volna” szócskán van, ugyanis az IndyCar egy héttel a tervezett rajt előtt hivatalosan bejelentette, hogy a járványhelyzet miatt mégsem tudják megrendezni a a Honda Indy 200 néven futó eseményt.

A döntést a pálya és az IndyCar a helyi egészségügyi hatóságokkal közösen hozta meg.

A versenyeket ráadásul nyílt kapuk mellett akarták megrendezni, aminek megfelelően a jegyek értékesítése már hetekkel ezelőtt megkezdődott.

A koronavírus miatt azonban fennállt a veszélye annak, hogy az ohiói illetékesek a legutolsó pillanatban visszavonják az erre vonatkozó engedélyt.

Ez óriási érvágás lett volna a promóterként jegyzett Green Savoree Race Promotions számára, amely Toronto és Portland kaszája révén már két fontos fordulót is elvesztett idén.A Honda Indy 200 egyelőre nem került törlésre és az IndyCar, a GSPR, valamint a pálya egyaránt reméli, hogy szeptemberben – amely a jelenlegi menetrend értelmében teljesen üres -, vagy októberben be lehet pótolni.

Jelen fejlemények tükrében a széria soron következő futama a 104. Indy 500 lesz augusztus 23-án.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy