IMSA: A Team Penske versenyzői már szabadon tárgyalhatnak más csapatokkal

IMSA: A Team Penske versenyzői már szabadon tárgyalhatnak más csapatokkal
credit:IMSA


A múlt hét során került bejelentésre, hogy az idei szezont követően elválnak a Team Penske és az Acura útjai.

A Honda családjába tartozó luxusmárka várhatóan marad az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben, sőt, még az sem kizárt, hogy több gárdával is társulnak.

A Team Penske jövője azonban a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesésből adódóan már jóval kérdőjelesebb a bajnokságban.

Ennek következtében a gárda úgy döntött, engedélyt ad a velük szerződésben álló versenyzőknek – azaz Juan Pablo Montoyának, Helio Castronevesnek, Dane Cameronnak és Ricky Taylornak – arra, hogy már most tárgyalásokat kezdjenek más csapatok képviselőivel.


„Nagyon nehéz ez számunkra, mivel ezek a srácok rengeteget jelentenek nekünk, a lehető legnagyobbra becsüljük őket ” – nyilatkozta a RACER-nek a Team Penske elnöke, Tim Cindric.

„Ezért megmondtuk nekik, hogy lépjenek tovább, muszáj már most vizsgálniuk, hogy mi a legjobb lehetőség számukra. A jelenlegi bizonytalanság közepette rendkívül nehéz előre tervezni hosszabb távon, mivel a gyártóknak, szponzoroknak, sőt, még bizonyos szinten magának a bajnokságnak sincsenek meg a válaszaik. Mindebből adódóan rendkívül nehéz az olyan programok összeállítása, amelyeken normál esetben már dolgozhatnánk.”

A Team Penske IMSA-kvartettjéből egyedül Castronevesnek van versenyzési lehetősége, méghozzá a jelen állás szerint augusztus 23-ára kiírt Indy 500-on.

„Közöltük a srácokkal, hogy ne várjanak ránk, ugyanakkor mi figyelemmel fogjuk követni őket annak fényében, hogy milyen lehetőségeink adódnak. Szeretnénk folytatni velük a munkát, vagy a későbbiekben ismét együtt dolgozni. Összességében, nem tudom azt mondani, hogy nem, de azt sem, hogy igen.”