NASCAR-bajnok sztármérnök fogja segíteni Conor Dalyt az Indy 500-on

NASCAR-bajnok sztármérnök fogja segíteni Conor Dalyt az Indy 500-on
Pearn és Truex Jr. a NASCAR Cup bajnoki trófeájával 2017-ben (credit:NASCAR)
NASCAR-bajnok sztármérnök fogja segíteni Conor Dalyt az Indy 500-on

Az Ed Carpenter Racing valódi atombombát robbantott, miután hivatalosan megnevezte a 47-es számú Dallara-Chevy vezető mérnökét a 104. Indianapolis 500-ra.

A Conor Daly által vezetett autó mögött ugyanis nem más fog szolgálatot teljesíteni, mint a NASCAR Cup valaha volt egyik legjobb mérnökeként és csapatvezetőjeként jegyzett Cole Pearn.

A még mindig csak 37 éves szakember vesenyzőként kezdte pályafutását, egyetemi tanulmányait követően azonban már átállt a másik oldalra és 2007-ben leszerződött a Richard Childress Racinghez, ahol Kevin Harvick gépének egyik mérnöke lett.

Pearn 2010-ben a Furniture Row Racinghez igazolt át, a következő szezonban viszont már a JTG Daugherty Racinget erősítette. A 2011-es idény végén azonban az FRR visszautasíthatatlan ajánlatot tett a fiatal szakembernek, felkínálva számára a csapat vezető mérnöki pozícióját.


Pearn 2014-ben újabb szintet lépett a csapaton belül, miután kinevezték a Martin Truex Jr. nevével fémjelzett #78 Toyota felkészítő gárdájának főnökévé.

Ennek révén ő lett a Cup Series történetének első, kanadai crew chiefje, egy évvel később, pedig Poconón legelső győzelmét is megünnepelhette.

A legnagyobb sikert azonban 2017-ben érte el, amikor Truexszel megnyerték a NASCAR királykategóriájának bajnoki címét.

Egy évvel később viszont az FRR anyagi okokra hivatkozva kénytelen volt lehúzni a rolót, a Pearn-Truex páros pedig a Joe Gibbs Racinghez vándorolt.

A duó az új csapatuknál is nagyszerűen szerepelt, hét győzelemmel az összetett második helyén zárva a 2019-es idényt.

Pearn azonban már a playoff mindent eldöntő, utolsó fordulója előtt bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a JGR-rel. Ezt a döntését azzal indokolta, hogy több időt szeretne tölteni a családjával, a későbbiekben pedig a motorsport más szegmenseiben szeretné próbára tenni magát.

Most ez a kívánsága teljesülhet is.Az Ed Carpenter Racingnél ráadásul nem is a teljes ismeretlenségbe érkezik, hiszen azzal a Pete Craikkal dolgozhat, akivel 2017-ben is együttműködött az FRR bajnoki szezonjában.

“Rendkívül izgatott vagyok, hogy esélyt kapok az Indy 500-on való részvételre Conor Dalyvel és az ECR-rel” – idézi a hivatalos sajtóközelmény Pearnt. “Korábban nem tudtam, hogy mikor szeretnék visszatérni a versenyzés világába, ez viszont egy nagyszerű lehetőségnek kínálkozott arra, hogy megtegyem. Nem lehetett nemet mondani egy ilyen magas szintű ajánlatra. Nyilvánvalóan keményen kell tanulnom, de azzal, hogy ismét Pete-tel [aki a Carpenter által vezetett 20-as autó főmérnöke – a szerk.] dolgozhatok, nem beszélve az ECR teljes gárdájáról a lehető legjobb szituáció, amit csak el lehet képzelni.”

Daly szintén nagy várakozásokkal tekint a közös munka elé.

“Izgatott vagyok, hogy Cole-lal dolgozhatok az Indy 500-on. Óriási sikereket ért el a NASCAR-ban és most együtt fogunk hajtani azért, hogy megnyerjük az Indy 500-at.”

A 104. Indianapolis 500 a jelenlegi tervek szerint augusztus 23-án kapja meg a zöld zászlót.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy