Meghurcolták, démonizálták, de Larson mégis visszavágyik a NASCAR-ba

Meghurcolták, démonizálták, de Larson mégis visszavágyik a NASCAR-ba
credit: All Star Circuit of Champions
Meghurcolták, démonizálták, de Larson mégis visszavágyik a NASCAR-ba

Az elmúlt szűk két hónap során Kyle Larson végigturnézta az Egyesült Államok dirt pályáit, győzelmet győzelemre halmozva a midget és sprint car szakág legnagyobb szervezeteinek égisze alatt.

A 28 éves amerikai azonban továbbra sem tett le arról, hogy az utóbbi hónapokban őt ért meghurcoltatások ellenére egy napon visszaküzdi magát a NASCAR mezőnyébe is.

“Az elmúlt időszakban szinte minden egyes nap versenyeztem, ezért nem is volt időm arra, hogy dolgozzak bármi máson” – nyilatkozta Larson az MRN Winged Nationnek adott legfrissebb interjújában. “Most elképesztően jól érzem magam a dirt pályákon, ugyanakkor örömmel vennék egy NASCAR-lehetőséget, ha érkezne. Rengeteg dolgot kellene mérlegelni, de eddig semmilyen megkeresést nem kaptam [a NASCAR-ból], úgyhogy nem is kell nehéz döntéseket meghoznom. Ha mégis felbukkanna valamilyen lehetőség, akkor szívesen élnék vele, hogy bizonyítsam, jó versenyző vagyok. Tudom, hogy megfelelő körülmények között olyan sok futamot tudnék ott is nyerni, mint most a dirtön.”

Larson azonban tisztában van azzal, hogy a jelenlegi körülmények borzasztóan megnehezítik a NASCAR-ba való visszatérését.


A hatszoros Cup-futamgyőztes április közepén vált persona non gratává a szervezetnél, miután egy virtuális verseny élő streamje alatt elhagyta a száját a ‘nigger’ szó.

Az addig őt éltető amerikai NASCAR-média szemében egy pillanat alatt a világ valaha volt egyik legnagyobb rasszistájává vált és még a rajongóinak többsége is elfordult tőle.

A Chip Ganassi Racing kirúgta, szinte az összes szponzora szerződést bontott vele és olyan sok halálos fenyegetést kapott, hogy – különösen miután a lakcíme terjedni kezdett a közösségi médiában – kénytelen volt a családjával együtt elmenekülni Észak-Karolinából.

Larson azóta teljesítette a számára előírt érzékenyítő tréninget, ez azonban még nem jelenti azt, hogy törölték a felfüggesztését. Ezt magának a versenyzőnek kell kérvényeznie, a NASCAR tisztviselői pedig csak utána hoznak döntést a sorsát illetően.

Emellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy Cup-szerződéshez égető szüksége lenne kiemelt szponzorokra, jelen állás szerint viszont esélytelen, hogy új, komoly támogatókra tegyen szert.

Ráadásul nem csak a személyes partnerekről van szó. Hiába szerződtetné le bármelyik másodpercben például jó barátja és mentora, Tony Stewart a Stewart Haas Racinghez, ha a csapat szponzorai erről hallani sem akarnak.

“Tisztában vagyok vele, hogy milyen világot élünk most” – mondta Larson. “Azt is tudom, hogy azzal a hibával, amit vétettem rendkívül nehéz lesz új lehetőséghez jutnom. Még ha adódna is egy, abban az esetben is sokkal többről lenne szó, mint a versenyautó vezetéséről. Meglátjuk mi lesz. Én határozottan szeretnék kapni egy újabb esélyt.”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy