Indy 500: Minden rendezvény elmarad és bárkit kitiltanak a pályáról, ha nem visel maszkot

Indy 500: Minden rendezvény elmarad és bárkit kitiltanak a pályáról, ha nem visel maszkot
credit:IndyCar

Az IndyCar és az Indianapolis Motor Speedway közzétette a 104. Indianapolis 500-ra vonatkozó, rendkívüli irányelveit.

Az már tegnap megerősítésre került, hogy az augusztus 23-ára datált viadalt csak 25%-os nézőkapacitás mellett rendezik meg.

A pálya bejárata előtt mindenki testhőmérséklet-ellenőrzésen esik át, ha pedig a mért szám meghaladja a 38 C fokot, akkor az illetőtől megtagadják a belépést – függetlenül attól, hogy csapattagról, tisztviselőről, vagy versenyzőről van szó.

Az IMS területén belül kivétel nélkül mindenkinek, kötelezően maszkot, vagy szájat és orrot eltakaró kendőt kell viselnie.hirdetésA minap nyilvánosságra hozott, mintegy 85 oldalas protokoll értelmében ha valaki ezt megszegi, akkor nem kevesebbet kockáztat, minthogy azonnali hatállyal kiutasítják a pályáról.

A létesítmény elnöke, Doug Boles az Associated Pressnek azt is elmondta, hogy a garázsoknál dolgozók még evés, vagy ivás okán sem húzhatják le arcukról a maszkot.

A szigorú előírások összhangban vannak Indiana kormányzójának, Eric Holcombnak legfrissebb rendeletével, miszerint július 27-től kizárólag az arc eltakarása mellett lehet zárt térben, valamint pályaudvarokon és egyéb olyan nyílt területeken tartózkodni, ahol nem megoldható a legalább kétméteres távolság betartása.

A rendkívüli körülményekre hivatkozva továbbá az is bejelentésre került, hogy idén elmarad az Indy 500 valamennyi, kiegészítő programja. Nem rendeznek koncerteket, vörös szőnyeges eseményeket, törölték a Legends Dayt, valamint a híres, utcai fesztivált is.

Utóbbi kapcsán szervezés alatt áll egy alternatív, digitális megoldás.

A nézők várhatóan nem csak a versenyt, de a pit stop challenge-et, az edzésnapokat és a kvalifikációkat is a helyszínről követhetik.
Boles elmondása szerint az elkövetkezendő hetekben fogják eldönteni, hogy a biztonságos távolságtartást szem előtt tartva mely’ ülőhelyeket teszik elérhetővé.

A helyzet miatt idén Indianában is élőben nézhetik majd a televízión keresztül a versenyt. Az államban tradicionálisan nem szokták valós időben közvetíteni az Indy 500-at, hogy ezzel ösztönözzék a helyi rajongókat a jegyvásárlásra.

A 104. Indianapolis 500 teljes menetrendjét a későbbiekben ismertetik.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy