Indy 500: A lelátóknak csak 25%-át töltik fel, minden nézőnek kötelezően maszkot kell viselnie

Indy 500: A lelátóknak csak 25%-át töltik fel, minden nézőnek kötelezően maszkot kell viselnie

credit: IndyCar

Az IndyCar korábban úgy tervezte, hogy fél ház előtt rendezi meg az augusztus 23-ára halasztott, 104. Indianapolis 500-at.

A koronavírus-járvány jelenlegi alakulása miatt azonban Roger Penske-ék kénytelenek voltak tovább csökkenteni a nézőszámon.

A legfrissebb bejelentés értelmében a legendás versenyre már mindössze csak a rendelkezésre álló helyek 25%-át nyitják meg a rajongók előtt.

Ez azt jelenti, hogy hozzávetőlegesen mindössze kb. 85.000-en nézhetik végig a helyszínről a tradicionálisan 33 autót számláló mezőny küzdelmeit.


A szervezet várhatóan szerdán teszi közzé a részletes egészségügyi protokollját. Annyit azonban már most tudni lehet, hogy a kötelező testhőmérséklet-ellenőrzések mellett, számos fertőtlenítő pontot is kihelyeznek a pálya területén. A büfék előtti hosszú sorok kialakulását megelőzvén ételt főként csak előre dobozolt formában lehet majd a pályán vásárolni.

Az elmúlt hetek nézők előtt rendezett futamaival ellentétben Indianapolisban már minden egyes szurkoló számára szigorúan előírják a maszk – vagy annak hiányában arcot takaró kendő – viselését is.

Az IndyCar továbbá arra biztatja a 65 éven felüli rajongókat, hogy idén inkább a televízión keresztül kövessék a verseny eseményeit.