IMSA: Elválnak a Team Penske és az Acura útjai

IMSA: Elválnak a Team Penske és az Acura útjai


Az Acura hivatalosan bejelentette, hogy az IMSA WeatherTech SportsCar Championship idei szezonjának végeztével befejezik partnerségüket a Team Penske-vel.

A Honda luxuskategóriájú márkája 2018-ban bútorozott össze Roger Penske alakulatával, a következő évben pedig már a Juan Pablo Montoya és Dane Cameron által vezetett, #6 ARX-05-tel behúzták a bajnoki címet. A 7-es számú autójuk (Heliio Castroneves, Ricky Taylor) a harmadikként zárt.


„Az Acura és a Honda Performance Developement valamennyi dolgozójának nevében köszönetet szeretnék mondani a Team Penske-nek a hihetetlen erőfeszítéseikért és lenyűgöző eredményeikértazért , amit az ARX-05-tel versenyezve értek el” – idézi a hivatalos közlemény a HPD elnökét, Ted Klaust.

„Az eddigi, több, mint két évünk során, közösen elért sikerek csak még inkább elszánttá tesznek bennünket a további győzelmek, valamint a bajnoki cím megvédése irányába. A legmagasabb szinten szeretnénk befejezni a partnerségünket.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Hondának milyen tervei vannak a sportautózás terén 2021-től.


Kapcsolódó: Sporttörténeti összefogás: Az IMSA autói is ott lesznek a Le Mans-i 24 óráson!


„Büszkék vagyunk arra a munkára, amit a szervezeteink együtt fektettek a három, közös szezonunkba” – reagált a bejelentésre a Team Penske elnöke, Tim Cindric.

„A jövőt tekinve viszont egyszerűen nem tudtunk közös nevezőre jutni. A sportautózás mindig is jelentős részét képezte a Team Penske örökségének. Továbbra is, határozottan érdeklődést mutatunk arra, hogy egy napon megérkezzünk Le Mans-ba egy megfelelő partnerrel és körülmények között.”

Bár Cindric a csapat jövőjére nem tért ki, az Associated Press riportere, Jenna Fryer viszont Twitterén már egyenesen arról írt, hogy Penske-ék 2021-ben biztosan nem lesznek jelen a sportautózásban.

A nagy kérdés pedig máris adja magát: A program befejezése egyúttal vajon Montoya és Castroneves visszavonulását is eredményezni fogja?