Az FRM elárverezi Bubba Wallace hírhedt, bristoli lökhárítóját

Az FRM elárverezi Bubba Wallace hírhedt, bristoli lökhárítóját
credit:FRM/eBay


A NASCAR Cup július 15-ei, Bristol Motor Speedwayen rendezett All-Star futamának kvalifikációján Michael McDowell (Front Row Motorsports) és Bubba Wallace (Richard Petty Motorsports) ütköztek, aminek következtében utóbbi versenyző rögtön ki is esett.

Ha ez nem lett volna elég, a 26 éves amerikai még a rajongói szavazatok többségét sem tudta megszerezni, így végül nem is lehetett ott a pontozáson kívüli, egymillió dollár fődíjú verseny mezőnyében.

A kvalifikáción történt baleset után Wallace rendkívül kiakadt és az élő adásban közvetített interjújában egyenesen kicikizte McDowell vallásosságát.

„Az emberek azt mondogatják, hogy McDowell az egyik legkedvesebb srác a garázsban….Alig várom már, hogy elkezdje küldözgetni nekem az istenfélő üzeneteit, amelyekben a dicséretről és tiszteletről prédikál. Mekkora vicc ez az ember!”


A nyilatkozata után Wallace fogta autójának leszakadt lökhárítóját és a Front Row Motorsports traileréhez vágta.

A csapat tagjai először az egyik közeli szemetes mellé vitték az ominózus elemet, később viszont visszamentek érte és magukkal vitték.

Most pedig az is kiderült, mi volt az FRM célja ezzel.

McDowell ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy árverésre bocsátják az ominózus lökhárítót, a befolyt összeget pedig a NASCAR-t bő három évtizede kísérő keresztény szervezetnek, a Motor Racing Outreachnek adományozzák.

Az MRO lelkészekkel, valamint egyházi önkétesekkel utazik pályáról-pályára, hogy a vallás segítségével lelki támaszt nyújtson a versenyzőknek, csapattagoknak és lényegében bárkinek, akinek a helyszínen szüksége van rá.

„Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, hogy mi történt” – mondta McDowell. „Nekem megvan a saját verzióm, ahogyan Bubbának is az övé. Ez az egyik oka annak, hogy miért akartam annyira Bristolon versenyezni az All-Starban. Izgalmakat kreálunk, a rajongóink pedig sportélményekkel távozhatnak.”

Mostanra úgy fest, Wallace is elásta a csatabárdot.

„Ha az élet citromot ad neked, akkor árverezd el és gyűjts pénzt az MRO-nak” – írta Twitterén az alabamai. „Nem értek egyet azzal, ami a pályán történt, azzal viszont igen, hogy a helyzetnek pozitív végkifejlete legyen.”