„Ez az ember egy vicc” – Bubba Wallace kiakadt

“Ez az ember egy vicc” – Bubba Wallace kiakadt


Katasztrofálisan alakult Bubba Wallace számára a szerdai nap Bristolon.

Alig néhány órával a kvalifikációs futam előtt még elképzelhetetlennek tűnt, hgy a Richard Petty Motorsports versenyzője nélkül rajtol el a NASCAR Cup All-Star futama.

Wallace ugyan nem kapott automatikus meghívást a mezőnybe – ahhoz bajnoki címmel és/vagy futamgyőzelemmel kellett volna rendelkeznie -, ugyanakkor két alternatív mód is kínálkozott a rajtengedély megszerzésére.

Az egyik a kvalifikációs futamon való szakaszgyőzelem, a másik pedig a rajongói szavazatok többségének besöprése.


Utóbbi kapcsán sokan már előre borítékolták, hogy a 26 éves alabamai utcahosszal fogja megnyerni a voksolást. Hatalmas meglepetésre azonban a szurkolók végül nem őt, hanem a Stewar-Haas Racing veteránját, Clint Bowyert juttatták be a mezőnybe.

Ha ez nem lett volna elég, Wallace a kvalifikációs futamon már a 18. körben kiesett.

A Bristol Motor Speedway 3-as kanyarjában a Front Row Motorsportsos Michael McDowell 34-es Fordja hátulról koccolta Bubba 43-as Chevyjét, aminek következtében utóbbi pilóta kipördült, majd a falnak csapódott.


Az incidenst követően Wallace teljesen kiakadt kollégájára.

„Tiszteletlenség ha belepasszíroznak a falba. Még csak arra sincs szükségem, hogy visszanézzem…. Az emberek azt mondogatják, hogy McDowell az egyik legkedvesebb srác a garázsban….Alig várom már, hogy elkezdje küldözgetni nekem az istenfélő üzeneteit, amelyekben a dicséretről és tiszteletről prédikál. Mekkora vicc ez az ember!”

Nem sokkal később a még mindig dühös Bubba fogta autójának leszakadt lökhárítóját és az FRM-hez vágtatott, hogy aztán egy jól irányzott mozdulattal hozzávágja McDowell traileréhez.

A Front Row-sok azonban nem illetődtek meg: nemes egyszerűséggel fogták az elemet és elvitték a közeli szemetes kuka mellé.