Egymillió dolláros Chase: Elliott nyerte a NASCAR Cup All-Star futamát

Egymillió dolláros Chase: Elliott nyerte a NASCAR Cup All-Star futamát
credit:NASCAR


Helyi idő szerint szerda éjjel került megrendezésre a NASCAR Cup Series hagyományos, évi All-Star versenye.

A bajnokságon kívüli viadalt a megszokottakkal ellentétben idén nem a Charlotte Motor Speedwayen, hanem a Bristol Motor Speedway rövid oválján bonyolították le.

A rendhagyó eseményen a NASCAR több újítást is bevetett, köztük az autók vizuális élményt fokozni hivatott, alsó világításával.


Pontokat nem osztottak ugyan, teljesen tét nélkülinek azonban egyáltalán nem számított a 140 körös megmérettetés, lévén a győztes markát kereken egymillió dollár ütötte.

Az összeg boldog tulajdonosa végül Chase Elliott lett, aki karrierje során először tudott All-Star futamot nyerni.

A Hendrick Motorsports 24 éves ifjonca a verseny négy szakaszából hármat megnyert, beleértve az utolsó, immár kockás zászlóval leintettet is.

“Nem tudom elhinni!” – lelkendezett Elliott a több, mint 20.000 főt számláló közönség előtt. “Nincs még egy hely, ami Bristolhoz fogható lenne. Itt versenyezni semmihez sem hasonlítható!”


Chase édesapja, a legendás Bill Elliott 1986-ban nyerte meg az All-Star futamot, így immár a második apa-fiú párossá váltak a verseny történetében. Rajtuk kívül csak az Earnhartoknak – Dale Sr.-nak és Dale Jr.-nak – sikerült ezt a fegyvertényt véghez vinniük.A második pozícióban Kyle Busch zárt, míg harmadikként a Cup Series összetettjét március óta, megszakítás nélkül vezető Kevin Harvick ért célba.

A top 5-be bejutott még Brad Keselowski és Denny Hamlin is.

A első szakaszt megnyert Ryan Blaney végül csak a hatodik lett.


>>>>> “Ez az ember egy vicc!” – Bubba Wallace kiakadt


Az All-Star futam mezőnyébe automatikusan meghívást kaptak a Cup-bajnokok, valamint azok a pilóták, akik az elmúlt másfél szezonban futamgyőzelmet szereztek. Aki ezen kritériumoknak nem felelt meg, még mindig kivívhatta az indulás jogát a kvalifikációs futam, valamint rajongói szavazás által.

Előbbin keresztül végül William Byron és Matt DiBenedetto jutott az All-Starba, míg a szurkolói voksok többségét óriási meglepetésre nem Bubba Wallace, hanem Clint Bowyer kaparintotta meg.

A versenyen viszont egyiküknek sem sikerült maradandót alkotniuk: Byron a 12., DiBenedetto a 13., Bowyer pedig csak a 15.-ként zárt.

A NASCAR Cup következő, immár pontozásos fordulójára vasárnap, a Texas Motor Speedway oválján kerül sor.
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy