Súlyos balesetet szenvedett Katherine Legge

Súlyos balesetet szenvedett Katherine Legge


Nagyot bukott Katherine Legge a Paul Ricardon rendezett ELMS-teszten.

A brit versenyzőnő helyi idő szerint szerda reggel, a Signes-kanyar végén, egyelőre tisztázatlan okok miatt törte össze a Richard Mille Racing LMP2-es ORECA 07-esét.

A tesztet azonnal megszakították piros zászlóval, Legge-et pedig a pálya orvosi központjába szállították, majd onnan helikopterrel vitték tovább a közeli kórházba.


A 40 éves pilóta az ELMS tájékoztatása szerint egy pillanatra sem vesztette el az eszméletét, az átfogó vizsgálatok azonban töréseket mutattak ki a bal lábában, valamint a jobb csuklójában.

Utóbbi információt Legge korábbi csapattársa, egyben jó barátja, Andy Lally később cáfolta.

Az amerikai versenyző Katherine édesapjára hivatkozva arról írt Twitterén, hogy a négyszeres IMSA-futamgyőztes csuklója csak kificamodott.

Szerencsére az IMSA GTD-osztályát 2018-ban az összetett második helyén zárt Legge sérülései nem életveszélyesek, a lábtörése miatt azonban operációra szorul.

Az IndyCart is megjárt pilóta 2020-as éve finoman szólva sem az elképzelései szerint alakul eddig.

Az IMSA-ülését néhány héttel ezelőtt elvesztette, miután a GTD osztályban szereplő Grasser Racing Team partnerkapcsolata váratlanul megszakadt a hölgypilóták támogatását megcélzott Girl Empowerment Around Racinggel.

Legge ezen a hétvégén az ELMS-ben versenyzett volna, Tatiana Calderonnal osztozva az autón.