Penske: A Ferrari emberei már a Dallaránál is látogatást tettek

Penske: A Ferrari emberei már a Dallaránál is látogatást tettek


Az IndyCar tulajdonosa, Roger Penske megerősítette, hogy folyamatos tárgyalásban áll a Scuderia Ferrarival potenciális, motorszállítóként történő belépésük kapcsán.

„A Ferrarira összpontosítunk” – nyilatkozta a RACER-nek Penske. „Közvetlen kapcsolatban állok velük, beleértve Mattia Binottót. Nagyon komolyan tekintenek erre a lehetőségre. Ez egy olyan terület számukra, amelyben még soha nem versenyeztek csapatként.”

A Ferrari még tavasszal, az F1-ben elfogadott költségcsökkentés után jelentette be, hogy szakembergárdájuk megtartása érdekében új bajnokságokkal kívánják bővíteni portfóliójukat.


Az IndyCar annak köszönhetően került a radarjukra, hogy 2022-től ott is bevezetésre kerülnek a hibrid erőforrások.

A széria hosszú évek óta, keményen dolgozik azért, hogy új beszállítóra tegyen szert a már meglévő Honda és Chevrolet mellett. Ennek megkönnyítése érdekében született meg a döntés a hibridekre történő átállásról is.

Konkrét válaszok még nincsenek a tárgyalások menete kapcsán, az azonban bizakodásra adhat okot, hogy Pensek elmondása alapján a Ferrari emberei már az IndyCar karosszériáit gyártó Dallaránál is látogatást tettek.