Wickens: Van még néhány befejezetlen ügyem

Wickens: Van még néhány befejezetlen ügyem
Robert Wickens az indianapolisi GMR Grand Prix-n - 2020. július 4. (credit:IndyCar)


Idén márciusban, bő másfél évvel az életét megváltoztatott baleset után Robert Wickens végre újra megmérethette magát az IndyCar mezőnyében.

A visszatérésre egyelőre csak virutálisan, a járványszünet alatt rendezett IndyCar iRacing Challenge jóvoltából kerülhetett sor. A 31 esztendős kanadai viszont továbbra is eltökélt annak irányába, hogy egy napon a valóságban is újra versenygépbe ülhet.

A koronavírus-járvány miatt azonban a konkrét tervezés még az eddigieknél is jóval nehezebb számára.


„Sajnos a globális leállásnak köszönhetően az új [IndCar] versenynaptár zsúfoltabb, mint valaha” – idézi Wickenst az Arrow McLaren SP hivatalos honlapja. „Ugyanakkor soha ne mondd, hogy soha. Az AMSP tervező csapatának, valamint az Arrow Electronicsnak jóvoltából máris van egy 3D nyomtatású kormánykerekünk, amit az otthoni szimulátoromban is használok. Ez az első, igazán nagy lépés a visszatérésem felé, mivel úgy véljük, hogy egy Indy-autóban is működőképes lehet. Az Arrow támogatása elképesztő, nagyszerű emberek dolgoznak ott, akik gondoskodnak másokról.”

Wickens radarján nem csak az IndyCar szerepel, lévén jelen állás szerint egyetlen versenysorozatot sem zár ki.

„Szerencsés vagyok, hogy az Arrow részese lehetek. Ők is nagyon szeretnék, ha újra autóba ülhetnék, így közösen próbálunk rájönni arra, hogy miként is lehetne ezt ténylegesen megvalósítani. Arról álmodozunk, abban reménykedünk, hogy ezt már 2021-ben tető alá tudjuk hozni. Szeretnék újra versenyezni, akár klubszintű bajnokságban is. Persze nagyon jó lenne ismét ott lenni az IndyCarban, vagy akár a sportautózás világában. Profi autóversenyző vagyok és még van néhány, befejezetlen ügyem.”