Rejtélyes betegséggel küzdött Fernando Alonso

Rejtélyes betegséggel küzdött Fernando Alonso
Alonso a 2019-es Indy 500 kvalifikációján /credit:IndyCar/


A minap jelentették be hivatalosan, hogy Fernando Alonso 2021-ben újra a Forma-1-ben köröz majd, méghozzá az őt szupersztárrá tevő Renault égisze alatt.

Addig azonban vár még egy nagy kihívás a hónap végén 39. születésnapját ünneplő spanyolra, méghozzá a 104. Indianapolis 500 képében, amelyen az Arrow McLaren SP 66-os számú Dallara-Chevyjét vezeti majd.

Az F1-es visszatérése apropóján természetesen több médiamegjelenésre is sort kerített, amelyek során többeknek szemet szúrt, hogy magához képest jóval soványabb.


Alonso nem is próbálta szépíteni a dolgot és elismerte, hogy a koronavírus-járvány okozta leállás idején hosszú heteken át rejtélyes betegséggel küzdött.

„Jártam kórházban párszor, elvégeztek rajtam egy rakás tesztet, de nem tudtak rájönni, mi a bajom” – idézi a versenyzőt a Wheels 24. „Non-stop teszteltek koronavírusra is, de az eredmény mindig negatív lett.”

Szerencsére viszont mostanra már maga mögött tudhatja ezt az időszakot.

„Friss vagyok, készen állok arra, hogy utazzak, dolgozzak a szimulátorban és hasonlók. Már annál is jobbnak érzem magam, mint amikor 25 éves voltam.”

A jelenlegi tervek szerint a 104. Indy 500 augusztus 23-án kapja meg a zöld zászlót. Ha azonban a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé, akkor Roger Penske-ék attól sem zárkóznak el, hogy októberre halasszák a versenyt.