Wallace: A szeretet felülkerekedik a gyűlöleten, még akkor is, ha az az USA elnökétől jön

Wallace: A szeretet felülkerekedik a gyűlöleten, még akkor is, ha az az USA elnökétől jön


Közleményben reagált Bubba Wallace az Amerikai Egyesült Államok elnökének kritikájára.

Donald Trump a Twitteren szólította fel a NASCAR Cup egyetlen, afroamerikai versenyzőjét arra, hogy kérjen bocsánatot a hírhedt hóhérkötél-hoax miatt.


>>>>> Donald Trump beszólt Bubba Wallace-nak


„A saját szavaidnak és tetteidnek mindig mérvadóbbnak kell lenniük másokénál” – címezte üzenetét Wallace az ő példáját követni kívánó generációknak.

„Fel kell készülnötök erre. Ezeket a dolgokat nem az iskolában tanuljátok meg, hanem megpróbáltatások és gyötrelmek által. Mindig lesznek olyan emberek, akik próbára tesznek, hogy meglássák, le tudnak-e taszítani a pulpitusról. Arra biztatlak titeket, hogy emelt fővel, büszkén járjátok azt az utat, amit választottatok. Soha ne engedjétek, hogy bárki is megmondja mit csináljatok. Isten okkal vezérelt titeket ide. Találjátok ezt meg, legyetek rá büszkék és minden egyes nap, teljes erőbedobással dolgozzatok érte. Minden, amit a gyűlölködők tesznek csak még magasabbra emelik az emelvényeteket, hangotokat. Végezetül, a felétek irányuló gyűlöletet mindig szeretettel kezeljétek. A szeretet felülkerekedik a gyűlöleten minden nap. A szeretet természetesen van bennünk, míg a gyülöletek tanítják nekünk. Akkor is, ha ez a gyűlölet az Amerikai Egyesült Államok elnökétől jön. A szeretet győzedelmeskedik.”

A versenyző után a NASCAR is közzétette saját álláspontját.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Bubba Wallace a NASCAR családjának tagja és elismerjük a bátorságát, vezető pozícióját. A NASCAR továbbra is kiáll Bubba mellett. A versenyzőink és mindenki más a sportban barátságos, befogadó közeget teremt valamennyi rajongó számára.”