Will Power az utolsó pillanatban kaparintotta meg a pole-t Indyben

Will Power az utolsó pillanatban kaparintotta meg a pole-t Indyben
credit:IndyCar


Az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén rendezendő GMR Grand Prix kvalifikációjának végén úgy tűnt, a Meyer Shank Racinget szolgáló Jack Harvey pillanatokon belül megünnepelheti élete első IndyCar pole-ját.

A kockás zászló belengetése előtt közvetlenül azonban pályára hajtott Will Power és rögtön repesztett is egy 1:10.1779-es kört, amivel a tabella élére ugrott, maga mögé utasítva fiatal brit ellenfelét.

A 2014-ben IndyCar bajnoki címet, 2018-ban pedig Indy 500 győzelmet szerzett ausztrál mostani sikere révén elmondhatja magáról, hogy az idei immár a 12. szezonja zsinórban, amelyekben legalább egy rajtelsőséget szerzett.


„Mindent beleadtam ebbe a körbe”– nyilatkozta Power, aki ezt megelőzően háromszor, 2015-ben, ’17-ben, valamint ’18-ban startolhatott az élről ezen a vonalvezetésen és valamennyi alkalommal győzelemmel is zárt.

„Tudtam, hogy Harvey nagyon jó időt rakott össze, ezért a tőlünk telhető legjobbat kellett hoznunk. Szerencsére elegendő is lett. A hőség viszont kicsinál, legszívesebben már most beleugranék egy jeges medencébe, annyira meleg van.”

Power és Harvey mögött a harmadik legjobb időt Colton Herta futotta az Andretti Harding Steinbrenner Autosport 88-as számú Dallara-Hondájával. A 20 éves pilóta Graham Rahallal [RLL Racing] osztozhat a második soron.

A Fast 6 ötödik és hatodik pozíciójában az Arrow McLaren SP újonca, Oliver Askew, valamint a Team Penske kétszeres, egyben regnáló bajnoka, Josef Newgarden zárt.

Utóbbi amerikai idő nélkül fejezte be a szegmenst, miután egyetlen mért körén kicsúszott.

Gyártók szempontjából az utolsó szakasz kiegyenlítetten alakult, lévén a Chevrolet és a Honda egyaránt 3-3 autóval képviseltette magát.

Poweren kívül csak a szintén Team Penske-s Simon Pagenaud tudott eddig az IMS roadján IndyCar-futamot nyerni. Csapattársához hasonlóan a francia is háromszor ünnepelhetett itt a Victory Lane-en, most azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen csak a 20. helyről rajtolhat.