BREAKING: JIMMIE JOHNSON KORONAVÍRUSOS, KIHAGYJA A BRICKYARD 400-AT

BREAKING: JIMMIE JOHNSON KORONAVÍRUSOS, KIHAGYJA A BRICKYARD 400-AT
credit:Getty Images


Alig egy nappal azután, hogy kiderült, Felipe Nasr COVID-19-cel fertőzött, Jimmie Johnson személyében egy újabb, világszerte ismert autóversenyző tesztje is pozitívnak bizonyult.

A betegség következétben a hétszeres Cup-bajnok kihagyni kényszerül az Indianapolis Motor Speedwayen vasárnapra kiírt Brickyard 400-at.

Johnson a legelső NASCAR-pilóta lett, akinek szervezetében kimutatták az új típusú koronavírust.

A búcsúszezonját teljesítő, 44 éves szupersztár felesége, Chandra napok óta allergiaszerű tünetektől szenvedett, az elvégzett teszt viszont egyértelműen kimutatta, hogy valójában a COVID-19 áll a rosszulléte mögött.

Ezt követően tesztelték le Johnsont is, az eredmény pedig az ő esetében is pozitívnak bizonyult.

„A szeretteim és a csapattársaim egészsége, biztonsága az első számú priortiás számomra” – nyilatkozta JJ, aki jelenleg teljesen tünetmentes. „Cup-karrierem során még egyetlen versenyt sem hagytam ki. Nehéz lesz a partvonalról nézni a futamot. Bár a helyzet most nagyon kiábrándító, vissza fogok térni és készen állok arra, hogy versenyeket nyerjek és bejussak a playoffba.”

Johnson pozitív tesztje jelen állás szerint nem lesz hatással az előttünk álló, IndyCar és NASCAR koprodukcióban rendezendő versenyhétvégére.

A történtek miatt Jimmie július 8-ra tervezett IndyCar-tesztjét a Chip Ganassi Racing törölte.

A Hendrick Motorsports 48-as Chevyjének volánját ideiglenesen Justin Allgaier veszi át.

A NASCAR tájékoztatása szerint Johnson csak akkor térhet vissza az autóba, ha továbbra is tünetmentes marad és fel tud mutatni két, legalább 24 óra különbséggel elvégzett negatív tesztet.

Az elmúlt hónapban a Stewart-Haas Racingnél kettő, a Team Penske-nél pedig egy alkalmazott fertőződött meg a vírussal. Ezen személyek azonban nem voltak tagjai a versenypályákra utazó csapatoknak.