IMSA: Hosszú évek óta először nem lesznek hölgyversenyzők Daytonán

IMSA: Hosszú évek óta először nem lesznek hölgyversenyzők Daytonán
Legge és Nielsen 2019-ben /credit:Getty Images/


A július 4-én, Daytonán rendezendő WeatherTech 240 az első IMSA-verseny lesz 2012 óta, amelynek mezőnyében egyetlen női versenyző sem lesz jelen.

A GT Daytona osztályban szereplő Grasser Racing Team partnerkapcsolata ugyanis eddig tisztázatlan okok miatt váratlanul megszakadt a hölgypilóták támogatását megcélzott Girl Empowerment Around Racinggel.

Ennek köszönhetően a program támogatását élvezett, 19-es számú Lamborghinit vezető, négyszeres futamgyőztes Katherine Legge és a GTD kétszeres – egyben első és máig egyetlen női – bajnoka, Christina Nielsen kénytelen lesz csak nézőként szemlélni a járványszünet utáni első fordulót


„Nagyon elszomorít, hogy nem lehetünk ott” – nyilatkozta Legge a RACER-nek. „Az egész karantén alatt erre vártam. A versenyautóba való visszatérés egy fény volt az alagút végén. Jelenleg megbeszéléseket folytatunk a bajnoksággal, hogy július végén, Road Americán már visszatérhessünk. Tudom, hogy az IMSA azt szeretné, ha most is ott lennénk, de egyelőre nincsenek ajánlataink.”

A 39 éves brit 2013 óta van folyamatosan jelen az amerikai sportautózás világában, míg a 28 éves dán 2014-ben debütált, 2016-ban és 2017-ben pedig bajnok is lett a Scuderia Corsa színeiben.

„A világ jelenleg változik és nagy a bizonytalanság, mi azonban reménykedtünk abban, hogy ott lehetünk a rajtrácson” – folytatta Legge. „Büszke vagyok erre a full-női kezdeményezésre, amit a versenypályára tudtunk vinni az elmúlt másfél évben. Christinával együtt nem fogjuk feladni. Én elsősorban mindig is autóversenyző akartam lenni és továbbra is keményen fogok dolgozni azért, hogy a legjobbat nyújtsam a volán mögött, ezáltal pedig még több lányt tereljek a versenypályákra és megmutassam, ez számukra is lehetséges.”