Fernando Alonso: Idén már elejétől a végéig ki akarom élvezni az Indy 500-at

Fernando Alonso: Idén már elejétől a végéig ki akarom élvezni az Indy 500-at
credit: Arrow McLaren SP


Az Arrow McLaren SP lerántotta a leplet Fernando Alonso autójának Indy 500-as festéséről.

A 66-os számú, Ruoff Mortgage kiemelt szponzorációját élvező Dallara-Chevy küllemében egyáltalán nem hasonlít majd a csapat másik két – Patricio O’Ward és Oliver Askew által vezetett – autójához.

Alonso eddigi két Indianapolis 500-án egyaránt a McLaren tradicionális, papaya-színét viselő gépekkel szállt harcba – 2017-ben sikeresen debütálva, 2019-ben viszont a verseny történetének egyik legnagyobb fiaskóját elszenvedve.

A naracssárga ezen árnyalatát azonban a gép idén sem nélkülözi totálisan, lévén a visszapillantó tükrök ebben a színben fognak pompázni.


A 38 éves spanyol kedvét a tavaly történtek egyáltalán nem vették el, sőt, inkább fokozzák a lelekesedését.

„Csak még inkább neki akarok vágni idén” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Alonsót. „Ki akarom élvezni az eseményt elejétől a végéig. Tavaly a rajongóink nagy reményeket fűztek hozzánk, ahogyan mi is saját magunk felé, de végül nem tudtunk ott lenni a versenyen. Nagyon boldog vagyok, hogy végre láthatom azt az autót, amit vezetni fogok az Indianapolis 500-on. Egy kicsivel többet kellett várni arra, hogy megmutassuk a festést, de ez már azt is jelenti, hogy hamarosan beindítják a motorokat Indyben.”

A 104. Indianapolis 500 a tervek szerint augusztus 23-án kapja meg a zöld zászlót, jelen állás szerint fél ház előtt.