IndyCar: Jimmie Johnson jövő héten a Chip Ganassi Racingnek tesztel

IndyCar: Jimmie Johnson jövő héten a Chip Ganassi Racingnek tesztel
credit:NASCAR


A Twitteren jelentette be Jimmie Johnson, hogy jövő héten végre megejtheti régóta várt IndyCar-tesztjét.

A hírben azonban a hétszeres NASCAR Cup-bajnok számára lehetőséget biztosító csapat kiléte az igazán meglepő.

Johnson ugyebár korábban az Arrow McLaren SP-vel állt szoros kapcsolatban. Zak Brownék már a februári, COTA-n rendezett kollektív tesztre is meghívták vendégként, a tervek szerint pedig áprilisban, Barberen maga is kipróbálhatta volna a gárda egyik Dallara-Chevyjét.

Az erre való felkészülés részeként március elején JJ már üléspróbán is részt vett a gárda indianapolisi főhadisztállásán.

Az AMSP a hírek szerint még a 48-as számot is megszerezte, később pedig azt is megerősítették, hogy nem kizárt Johnson majdani éles, versenyszituációban történő bevetése sem.

A koronavírus-járvány miatt azonban a barberi körözés kútba esett, Brown viszont ennek ellenére is többször leszögezte, a 44 éves veteránnal kapcsolatos IndyCar-projekt rendületlenül terítéken van.

Most azonban robbant a bomba.


Johnson június 8-án, az Indianapolis Motor Speedwayen ízelítőt kaphat abból, hogy milyen is egy IndyCar-gépet vezetni. A szóban forgó autót azonban nem Brownék, hanem a Chip Ganassi Racing biztosítja számára.

Külön érdekesség, hogy a teljes szezonos Cup-karrierjére idén év végén pontot tevő kaliforniai a NASCAR-ban történt bemutatkozása óta a Chevrolet támogatását élvezi, Ganassiék viszont pont a konkurens Honda flottáját erősítik.

A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy az Arrow McLaren SP néhány hete bejelentette, a rendkívül körülmények miatt kizárólag az Indy 500-on indítják a harmadik autójukat, Fernando Alonsóval a volán mögött.

Johnson esetleges versenyprogramját azonban eleve csak 2021-re tervezték.

JJ a virutális open-wheel debütálásán már tavasszal átesett. Az IndyCar iRacing Challenge első két versenyén a Chevy által támogatott, de saját neve által fémjelzett Jimmie Johnson Racing színeiben mérette meg magát.

A szimulátoros világban ekkor még teljesen tapasztalatlannak számított klasszis Watkins Glenen a 16., Barberen pedig a 12. lett.