Wallace: Végre nem kell politikailag korrektnek lennem

Wallace: Végre nem kell politikailag korrektnek lennem


Bubba Wallace örömét fejezte ki amiatt, hogy a Black Lives Matter mozgalom felerősödésének köszönhetően már feltétel nélkül kimondhatja, amit gondol.

“Korábban azt mondtam, hogy még csak nem is látom a konföderációs zászlót a pályán és az egyetlen zászló, aminek figyelmet szentelek az a kockás” – nyilatkozta a Bloombergnek a NASCAR Cup Series egyetlen afroamerikai pilótája. “Mindig csak politikailag korrekt válaszokat adtam. Most viszont átformálódik a világ, rengeteg ember akarja a változást, az elfogadást. A helyes lépésnek tűnt számomra, hogy kiálljak és arra bátorítsam a NASCAR-t, hogy gyorsan cselekedjen és végre eltávolítsa a konföderációs zászlót.”

A rasszista jelképnek minősített lobogó betiltása óriási felzúdulást váltott ki a NASCAR szülőföldjének számító déli államokban. A legtöbb rajongó a mai napig erről a területről származik, a döntés kapcsán pedig úgy érezték, a sportág gyökereit hazudtolták meg.

Wallace ezzel kapcsolatban kategorikusan kijelentette, egyáltalán nem fogja sajnálni, ha a déli szurkolók – és általánosságban véve a BLM-et kritizálók – hátat fordítanak a NASCAR-nak.

“Nekünk amúgy sem kellenek ezek a rajongók. Ha nem akarsz időt szánni arra, hogy edukáld magad és észrevedd, hogy embereket bántasz meg, akkor mi sem szeretnénk, ha a sportunk része lennél. Ilyen egyszerű.”

A BLM-mozgalom NASCAR-béli élharcosává avanzsált Wallace az utóbbi hetekben bejárta az USA legnépszerűbb tévéshow-ig, nagy nevű újságok, magazinok címlapjain szerepelt, a közösségi médiában több százezer követővel gazdagodott és világsztárok méltatják minden egyes szaváért.

A hét elején kirobbant hóhérkötél-botrány ugyan kissé megtépázta a népszerűségét, a BLM-szimpatizánsok azonban villámgyorsan szárnyaik alá vették, rasszistának bélyegezve mindenkit, aki megkérdőjelezte Wallace szavahihetőségét.

Maga a 26 éves alabamai szintén többször kijelentette, hogy az őt kritizáló NASCAR-rajongók nem mások, mint mérhetetlenül ostoba, fajgyűlölő emberek. Wallace ezzel párhuzamosan folyamatosan méltatja a BLM eszméje iránt nyitott, már meglévő szurkolókat, valamint azokat, akik az ő aktivista-szerepének köszönhetően kezdtek érdeklődni az autósport iránt.
A NASCAR szintén messzemenőkig támogatja a rasszizmus elleni harcot, aminek részeként azt is bejelentették, hogy a szervezeten belül mindenkit érzékenyítő tréningre köteleznek, hogy még véletlenül se forduljon meg bárki fejében is kirekesztő gondolat.

Bubba pár hete még úgy nyilatkozott, hogy az ugrásszerűen megnőtt hírneve ellenére egyetlen szponzorációs megkeresést sem kapott. Mostanra viszont úgy fest, megváltoztak a dolgok.

“Zárt ajtók mögött a telefonok megállás nélkül csengenek” – mondta Wallace a potenciális, új partnerségek kapcsán.

A konföderációs zászló bannolása után a versenypályákon kívül több tüntetés is volt, Talladegán pedig a Konföderációs Veteránok Fiai nevű szervezet tagjai egy óriási lobogót reptettek át a pálya felett.

“Joguk van ahhoz, hogy demonstráljanak” – reagál erre Wallace. “Azt viszont garantáljuk, hogy nem fogják látni őket a pályán belül, ahol mi jól érezzük magunkat az új rajongóinkkal.”

Bubba a hozzá hasonló BLM-aktivistáknak is üzent, hogy miként kezeljék a kritikákat.

“Azok, akik beszólogatnak csak otthon ülnek a kanapén. Semmit nem értek el az életben és ezért irigyek a mi életstílusunkra. Nem képesek másra, mint szítani a gyűlöletet. Nektek azonban arra kell koncentárlnotok, hogy élitek a saját életeteket és nincs időtök másokkal foglalkozni. Éljetek a lehető legteljesebben.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy