NASCAR: Kötelező érzékenyítő tréning vár mindenkire a szervezeten belül

NASCAR: Kötelező érzékenyítő tréning vár mindenkire a szervezeten belül
credit:NASCAR
NASCAR: Kötelező érzékenyítő tréning vár mindenkire a szervezeten belül

A NASCAR elnöke, Steve Phelps hivatalosan bejelentette, hogy kötelező érvénnyel, a szervezeten belül tevékenykedő valamennyi embernek részt kell vennie egy úgynevezett érzékenyítő tréningen.

Erre a döntésre azt követően került sor, hogy június 21-én kirobbant a sportág valaha volt egyik legnagyobb botránya.

A NASCAR kezdeti állítása szerint egy hóhérkötelet találtak a Cup Series egyetlen afroamerikai pilótájának, Bubba Wallace-nak garázsánál.

Az FBI azonban alig 48 órán belül lezárta a nyomozást, miután kiderült szó sem volt gyűlölet-bűncselekményről, lévén a kérdéses tárgy csak egy hurkolt garázsnyitó kötél volt, ami ráadásul már 2019 őszén is ugyanott lógott.

A stock-car szervezet viszont folytatta belső vizsgálatát, aminek végeztével bejelentették, hogy az ország valamennyi, hozzájuk tartozó versenypályáját tekintve kizárólag ennél az egy garázsnál találtak ilyen csomóval ellátott nyitókötelet.

Mivel ugyebár ez már tavaly ugyanott függött, kizárható a Wallace személyének szóló fenyegetés lehetősége. Sőt, en bloc a rasszista üzeneté is, lévén akkor a Wood Brothers Racinges – fehér bőrű – Paul Menard autója használta ezt a garázst.

A NASCAR azonban nem dőlt hátra és továbbra sem veti el, hogy talán a kötélre valaki mégis negatív szándékkal hurkolta a kérdéses csomót.


Kapcsolódó:

>>>>>Az FBI megerősítette, hoax volt a NASCAR hóhérkötél botránya

>>>>>A NASCAR 15(!!!) FBI-ügynököt rángatott Talladegára, hogy aztán komplett hülyét csináljon magából

>>>>>NASCAR: Egyedül Wallace garázsán volt “hóhérkötél” valamennyi pályát tekintve, az “elkövető” ismeretlen


A Black Lives Matter eszméjét hetek óta kiemelt prioritásként kezelő NASCAR úgy határozott, a nyomaték kedvéért fejtágításra küld mindenkit, aki az ő zászlajuk alatt dolgozik – az irodai adminisztrátortól kezdve Kyle Buschig -, hogy még véletlenül se forduljon meg a fejükben kirekesztő gondolat.

“A szükségszerű, valamennyi változtatást elvégezzük a magatartási kódexünkben” – nyilatozta csütörtöki telekonferenciáján Phelps. “A szervezetünk összes tagját arra kötelezzük, hogy teljesítsenek egy érzékenyítő, valamint a tudattalan elfogultság felismerését és kezelését szolgáló tréninget.”

Az ezzel kapcsolatos további részletek ismertetését Phelps a későbbiekre ígéri.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy