HIVATALOS: Fél ház előtt rendezik meg a 104. Indianapolis 500-at

HIVATALOS: Fél ház előtt rendezik meg a 104. Indianapolis 500-at


Az Indianapolis Motor Speedway bejelentette, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel csak a nézőtér kapacitásának 50%-át fogják kihasználni az idei Indy 500-on.

Az indoklás szerint az augusztus 23-ára halasztott verseny során csak így lehet megfelelően tartani az emberek közötti, biztonságos távolságot.

Az IMS pénteken egy körlevelet küldött valamennyi, már jeggyel rendelkező rajongó számára, hogy felmérjék, jelen körülmények változtattak-e a részvételi szándékukon.

„Tudni szeretnénk, hogy ki akar biztosan jelen lenni” – nyilatkozta a Penske Entertianment elnöke, Mark Miles a RACER-nek. „Ha nem akarnak kijönni, vagy esetleg nem szeretnének annyi jegyet igénybe venni, mint általában, akkor biztosítani fogjuk számukra, hogy ezt a jövő évre is átütemzhetik.”

A kompenzálás lehetősége nem feltétlenül az Indianapolis 500-at jelentheti, de ennek részleteit csak a későbbiekben fogják nyilvánosságra hozni.

A pálya maximális befogadó képessége kb. 350.000 fő, tehát idén még így is a helyszínen szurkolhat hozzávetőlegesen 175.000 ember.

Miles elmondta továbbá, hogy mindenkinek biztosítani fognak fertőtlenítőket és szájmaszkokat, utóbbi viselésére azonban senkit nem fognak kötelezni.

A 65 év feletti, valamilyen krónikus betegségtől szenvedő rajongóknak viszont azt javasolják idén inkább a televízión keresztül kövessék a verseny eseményeit.

„Nem azt mondjuk, hogy nem jöhetnek ki a pályára” – szögezte le Miles. „Szerintünk viszont ez lenne a helyes döntés.”