A NASCAR 15(!!!) FBI-ügynököt rángatott Talladegára, hogy aztán komplett hülyét csináljon magából

Kötél-hoax: A NASCAR 15(!!!) FBI-ügynököt rángatott Talladegára, hogy aztán komplett hülyét csináljon magából


Lezárult a nyomozás, a sportvilág idei legnagobb botrányát kirobbantott NASCAR pedig a rasszizmus ellen küzdő példakép-szervezet státuszából közröhej tárgyává süllyedt.

Mint ismeretes, a NASCAR június 21-én, Talladegán állt elő azzal, hogy valaki hóhérkötelet hagyott a Cup Series egyetlen fekete pilótájának, Bubba Wallace-nak garázsában.

A szervezet állítása szerint a hurkot a Wallace-t versenyeztető Richard Petty Motorsports egyik tagja találta, majd egyből jelentette is.

A NASCAR minden vizsgálat, mérlegelés – megkockáztatom – gondolkodás nélkül rögtön ki is adta a túlfűtött hangulatú sajtóközleményét, kész tényként állítva a Wallace elleni gyűlölet-bűncselekményt.

Az ilyen jellegű fenyegetések a szövetségiek hatáskörébe tartoznak, így a nyomozásba szinte azonnal bekapcsolódott az FBI is nem kevesebb, mint tizenöt ügynököt küldve az alabamai pályára.

Mindeközben az utóbbi hetekben a ‘Black Lives Matter’-mozgalom élharcosává avanzsált NASCAR igyekezett kimaxolni a világ minden tájáról rájuk irányuló figyelmet.A hétfői verseny előtt egy rendkívül teátrális pre-show-t rendeztek a főszerepben Wallace-szal.

A 26 éves pilóta autóját a mezőny tagjai tolták a pitlane elejére, a himnusz alatt felsorakozott mögé az egész paddock, majd egymás után ölelgették a látszólag könnyeivel küszködő Bubbát (ezzel szemben a futamot megnyert Ryan Blaney teljesen egyedül kényszerült ünnepelni a Victory Lane-en, mondván tartani kell a távolságot másoktól a járványveszély miatt).

A Wallace-t éltető képsorok jelentőségét jól mutatja, hogy a Fox Sports riportere, Bob Pockrass szerint az erről kitett tweet a csatorna profiljának valaha volt legnézettebb videója lett.Wallace valódi BLM-ikonná vált, a legnagyobb szupersztárok méltatták bátorságáért Twitteren, követői száma pedig majdnem 300.000 fővel gyarapodott két nap alatt a közösségi oldalakon.

Aki pedig minimálisan meg merte kérdőjelezni a történteket (pl. hogy miért nem működtek az érintett területen biztonsági kamerák), akkor a NASCAR-tól pillanatokon belül meg is kapta a rasszista-bélyeget.

Bubba ráadásul az USA egyik legnépszerűbb tv-showjában, a ‘The View’-ban egyenesen „mérhetetlenül butának” írta le azokat, akik kételkedtek a hivatalos narratívában.

Kedden azonban az FBI hivatalos közleményben ismertette a nyomozás eredményét, amiből világossá vált, hogy szó sem volt gyűlölet-bűncselekményről.

De még csak akasztófa-kötélről sem.


>>>>>BREAKING: AZ FBI MEGERŐSÍTETTE, HOAX VOLT A NASCAR HÓHÉRKÖTÉL BOTRÁNYA!!!


Mint kiderült, az egész botrányt kiváltó tárgy nem más volt, mint egy, a garázs ajtaját kinyitni hivatott kötél, a végén egy fogóként használt hurokkal.

Ez a tény már jóval a szövetségiek bejelentése előtt elterjedt a Twitteren, köszönhetően az internet vájt szemű népének.

A NASCAR, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó riporterek minden erejükkel próbálták nevetségessé tenni a kétkedőket. Az FBI vizsgálata végül azonban mégis a „konteósok” felfedezését támasztotta alá.

Az pedig csak slusszpoén, hogy a szóban forgó ajtónyitó kötél már a 2019. októberében rendezett Cup-hétvégén is a 4-es számú, akkor a Wood Brothers Racing által használt garázs előtt lógott.

A kérdéses hurok megtalálása után készült mostani – egészen pontosan 2020. június 22-i – képeken pedig az is jól látható, hogy az ajtónyitó kötél ott van ugyan Wallace garázsának bejáratánál, a hurokrész viszont már hiányzik róla.

Talladega – 2019. október 13. (forrás: Ez a videó – 0:52-nél)
Talladega – 2020. június 22.

„Az FBI lezárta nyomozását a Talladega Superspeedwayen és megállapították, hogy Bubba Wallace nem volt gyűlölet-bűncselekmény célpontja” – áll a NASCAR hivatalos sajtóközleményében. „A FBI jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a tavaly ősz óta a garázsnál lévő ajtónyitó kötél nézett ki úgy, mint egy akasztófahurok. Nyilvánvaló, hogy már a 43-as autó csapatának megérkezése, sőt, a garázsok kiosztását megelőzően ott volt. Értékeljük az FBI gyors és átfogó nyomozását és hálásak vagyunk, hogy nem szándékos, rasszista cselekményről volt szó Bubba ellen. Továbbra is elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy a NASCAR egy barátságos, befogadó közeg legyen mindenki számára, aki szereti az autósportot.”

A szervezet elnöke, Steve Phelps az Associated Pressnek elmondta továbbá, jelen fejlemények ellenére is folytatják belső vizsgálatukat arra vonatkozóan, hogy vajon miért is ezzel a csomózási technikával készült az a bizonyos kapunyitó kötél.

Arról viszont a szakember már nem ejtett szót, hogy miként nem tűnt fel a tévedés nem csak a bejelentést tevő csapattagnak, de a NASCAR tiszviselőinek sem.

Különösen azt figyelembe véve, hogy a Talladega Superspeedway garázsainak területét 2017-ben érintett átépítés előtt még szinte valamennyi kapun ilyen „akasztófás” kötél lógott.

Maga Wallace egyébként már korábban azt állította, hogy ő a saját szemeivel soha nem látta hurkot (noha az végig ott lógott a garázsa előtt). Minden birtokában lévő információ másodkézből, egészen pontosan Phelpstől származott.KAPCSOLÓDÓ:

Wallace nem enged a negyvennyolcból: A garázsában akkor is hóhérkötél volt, az őt kritizálókra pedig rendkívül dühös