BREAKING: AZ FBI MEGERŐSÍTETTE, HOAX VOLT A NASCAR HÓHÉRKÖTÉL BOTRÁNYA!!!

BREAKING: AZ FBI MEGERŐSÍTETTE, HOAX VOLT A NASCAR HÓHÉRKÖTÉL BOTRÁNYA!!!
credit:NASCAR


Helyi idő szerint kedden este az FBI hivatalosan bejelentette, hogy bűncselekmény hiányában lezárták a nyomozást a június 21-én kirobbant, talladegai NASCAR-botrány kapcsán.

Mint emlékszünk, a NASCAR múlt vasárnap jelentette be, hogy ismeretlen elkövetők egy akasztásoknál használatos kötélhurkot hagytak a Cup Series egyetlen afroamerikai versenyzőjének, Bubba Wallace-nak garázsában.

Miután ez kimeríti a szövetségi ügynek számító gyűlölet-bűncselekmény fogalmát, a birminghami hatóságok azonnal be is vonták az ügybe az FBI munkatársait.

Alig 48 órával később azonban kiderült, hogy szó sem volt halálos fenyegetésről. A világviszonylatbn óriási felzúdulást keltett tárgy ugyanis nem más volt, mint egy, a garázsok ajtaját felnyitni hivatott kötél.Ez a felfedezés az internet népét nem érte váratlanul.

Mint arról ugyanis korábban az USAracing is beszámolt, a Twitteren ekkorra már virálissá váltak azok a fotók, amelyek egyértelműen bizonyították, hogy tényleg csak egy kapunyitó kötélről volt csak szó, ergo szó sincs rasszista indíttatású cselekményről.

A szóban forgó hurok kapcsán a nyomozással megbízott különleges ügynök, Johnnie Sharp Jr. is megerősítette, hogy az már a NASCAR Cup 2019 októberi versenyhétvégéjén is a garázson lógott.

A fentiek tükrében az FBI senki ellen nem indít eljárást és innentől lezártnak tekinti az ügyet.

Az immár ténnyé vált konspirációs teóriák elterjedésének idején még a NASCAR, valamint maga Wallace is a „végtelenül buta” és „idióta” jelzőkkel illették a kétkedőket. A szervezettel szoros kapcsolatban álló média képviselői pedig egyenesen rasszistának bélyegezték azokat, akik megkérdőjelezték többek között a biztonsági kamerás felvételek hiányát.

Wallace egyébként népszerűség terén igencsak profitált a botrány utáni két napban. A Twitteren és az Instagramon közel 300.00 új követőre tett szert, az eső miatt hétfőre halasztot talladegai futam felvezető show-ja pedig teljes egészében róla és az őt ért – immár álhírnek minősülő – attrocitásról szólt.

A 26 éves pilóta egyébként mindvégig állította, hogy nem látta saját szemével a hurkot. A NASCAR tájékoztatása szerint azt egy meg nem nevezett csapattag „találta meg”

Arról már nem szól a fáma, miként történhetett meg az, hogy az illetőnek, továbbá a NASCAR tisztviselőinek mindaddig fel sem tűnt az ajtónyitó kötél jelenléte.