Abszurd: Újabb NASCAR-pályán találtak hóhérkötelet

Abszurd: Újabb NASCAR-pályán találtak hóhérkötelet
credit:NASCAR


Akasztásoknál használt kötélhurkot találtak a Sonoma Raceway alkalmazottai a pálya területén lévő egyik fára fellógatva.

A létesítmény tisztviselői azonnal értesítették a Sonoma megyei seriffhivatalt, amely meg is kezdte a nyomozást.

Jelenleg a bizonyítékok begyűjtésének fázisa tart. A pálya elnöke, Steve Page valamennyi alkalmazottnak és bérlőnek körlevelet küldött, amelyben röviden felvázolta a történteket, egyben tudatta, hogy átnézik a biztonsági kamerák anyagát annak reményében, hátha ezek segítségével közelebb jutnak tetteshez.

forrás:Reddit

A felvételeket a gyűlölet-bűncselekmény lehetőségét vizsgáló hatóságok felé is továbbítják.

A kiszivárgott emailhez egy fotót is mellékelt az ominózus kötélről.

A gyanú szerint az ismeretlen tettes június 19-e környékén helyezhette el a hurkot, mivel a pálya hétvégén már zárva volt.

Az eset kísértetiesen hasonlít a talladegai NASCAR-botrányhoz.

Mint ismeretes, a Cup Series egyetlen afroamerikai versenyője, a Richard Petty Motorsportsnak vezető Bubba Wallace garázsában szintén egy hóhérkötelet találtak.

A helyi hatóságok rögtön bevonták a nyomozásba az FBI-t is, lévén az eset a jog szerint gyűlölet-bűncselekménynek, ezzel együtt pedig szövetségi ügynek számít.

A NASCAR elnöke, Steve Phelps hétfői sajtótájékoztatóján még úgy fogalmazott, hogy egyelőre csak sötétben tapogatóznak az elkövető kilétét tekintve.Túl nagy tóban azonban nem kell halászniuk, hiszen a pályák belső területére jelenleg csak a csapatok tagjai, a NASCAR tisztviselői, a biztonsági és egészségügyi személyzet emberei, valamint a média gondosan szelektált munkatársai tehetik be a lábukat. Magukba a garázsokba pedig kizárólag az adott gárda dolgozói léphetnek be.

A Wallace garázsában talált kötélről egyetlen fénykép, vagy videófelvétel sem látott eddig napvilágot.

Ha nem tört volna ki a koronavírus-járvány, akkor az eredeti naptár szerint a NASCAR Cup mezőnye egy héttel ezelőtt ejtette volna útba Sonomát.