NASCAR: Az FBI is nyomozást indított Wallace ügyében

NASCAR: Az FBI is nyomozást indított Wallace ügyében


Mint arról az USAracing is beszámolt, vasárnap délután egy hóhérkötelet találtak a Richard Petty Motorsports 43-as számú, Bubba Wallace által vezetett autójának garázsában.

A tárgyra a csapat egyik alkalmazottja lett figyelmes és rögtön értesítette is a NASCAR illetékes tisztviselőit.

A szervezet azonnal vizsgálatot kezdeményezett, amelybe a hivatalos szerveket is bevonták. Az ügyben jelenleg már Alabama állam északi körzetének ügyésze mellett az FBI is nyomozást indított, hogy eldöntsék valóban szövetségi bűncselekményről van-e szó.

A 26 éves Wallace a Cup Series egyetlen, afroamerikai pilótája, egyben a Black Lives Matter mozgalom élharcosa. Többek között ő volt az, aki elsőként szólította fel a szervezetet a konföderációs zászló betiltására.

Az amerikai törvények szerint ha valakit a bőrszíne, származása, vallása stb. miatt hóhérkötéllel félemlítenek, fenyegetnek meg, akkor az elkövetőt két évig terjedő, szövetségi börtönben letöltendő szabadságvesztéssel is sújthatják.A Talladega Superspeedwayen rendezendő versenyt a viharos időjárás miatt hétfőre halasztották, a NASCAR pedig külön engedélyezi az RPM-nek, hogy a rajt előtt alaposan átnézzék Wallace autóját szabotázs gyanúja miatt.

Az ügyben az a legzavarbaejtőbb, hogy a körülményeket tekintve minden jel arra utal, hogy egy, a NASCAR belső köréhez tartozó személy, vagy személyek állhatnak a történtek mögött.

A járványveszély miatt a szervezet szigorúan megszabja, hogy kik tartózkodnak a pálya belső területén.Ennek megfelelően csak a nélkülözhetetlen csapattagok lehetnek jelen, kiegészülve néhány NASCAR-tisztviselővel, minimális számú, gondosan kiválasztott riporterrel, valamint az egészszégügyi és biztonsági személyzet embereivel.

Talladegán már mintegy ötezer rajongó is helyet foglalhatott a lelátókon, az ő mozgásterük azonban korlátozva van, így kizárt, hogy közülük bárki is bejutott volna a garázsok területére.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy