Bajnok lett és sporttörténelmet írt Kyle Larson

Bajnok lett és sporttörténelmet írt Kyle Larson


Azt követően, hogy a Kokomo Racewayen megnyerte a kvalifikációt, a heat-futamát pedig a második helyen zárta, Kyle Larson már a zsebében is érezhette az Indiana Midget Week bajnoki címét.

Ennek ellenére azért rendesen odatette magát a feature-versenyen, amit végül a másodikként zárt, mindössze 0.065 másodperccel lemaradva Tanner Thorson mögött.

A 27 éves pilóta a hat egymást követő napon, Indiana állam hat különböző dirt oválján lebonyolított, illusztris versenysorozatot négy abszolút győzelemmel és két „ezüstérmes” befutóval fejezte be.„Rengeteget jelent számomra, hogy megnyertem az Indiana Midget Weeket” – nyilatkozta a Victory Lane-en Larson. „Eddig csak egyszer nyílt lehetőségem versenyezni itt, ez pedig már majdnem tíz évvel ezelőtt volt. Sokat fejlődtem azóta. Az pedig, hogy ilyen kiegyensúlyozott tudtam lenni egész héten, egyszerűen elképesztő.”

Kyle az eddigi IMW-szereplései során összesen kilenc feature-győzelmet ünnepelhetett, amivel az örökranglista első helyét foglalja el a néhai Bryan Clausonnal holtversenyben.

„Amikor sikerül beérned, vagy akár csak megközelítened Bryant, az mindig rendkívüli érzés. Nagyon klassz, hogy feljöttem mellé az IMW-n. Sokat versenyeztem ellene 2011-ben és 2012-ben, később pedig közeli barátok is lettünk. Különleges lenne, ha egyszer meg tudnám őt előzni [az örökranglistán], de már az is hatalmas megtiszteltetés, hogy osztozhatok vele az első helyen.”

Az elmúlt hónapokban, titokban a Black Lives Matter mozgalomban is szerepet vállalt pilóta győzelmi aránya 1.33 lett a hét folyamán, ami abszolút rekord a minibajnokság tizenhat éves történetében.

A mostani ráadásul nem csak Larson első IMW-győzelme, hanem az őt versenyeztetett Tucker/Boat Motorsportsé is.