Kyle Larson is aktív szerepet vállal a #BlackLivesMatter mozgalomban

Úgy tűnik, Kyle Larson is aktív szerepet vállal a #BlackLivesMatter mozgalomban
credit:WoO


Amellett, hogy az utóbbi hetekben betegre nyeri magát az amerikai dirt pályákon, Kyle Larson igyekszik jóvá tenni megtépázott renoméját is.

A japán-amerikai versenyzőről a minap kezdett el terjedni néhány Instagramról származó screenshot. AZ ominózus posztOK még június 16-án kerültek ki, de csak most kezdtek virálissá válni köszönhetően néhány éles szemű Twitter-felhasználónak.

Az esélyegyenlőségért küzdő Sanneh Alapítvány hivatalos profilján tett közzé néhány fotót, amelyeken aktivistáik láthatóak Minneapolisban, a George Floyd-gyilkosság helyszínén.

„Tegnap elvittük néhány tagunkat a George Floyd-emlékhelyre Minneapolisban, hogy emlékeztessük magunkat arra, miért is dolgozunk” – írták a fotók mellé, amelyek közül néhányon Larson is jól kivehető.Larson állítólag már május óta kiveszi a részét a ‘Black Lives Matter’ mozgalomból, de erről egészen máig senki sem tudott.

A 27 éves pilóta teljesen kivonult a közösségi médiából. A Facebookot leszámítva valamennyi nyilvános profilját törölte, frissítés azonban már ezen sincs több, mint két hónapja.

Larson április közepén lett persona non grata a NASCAR-ban, miután egy virtuális versenyen – miközben azt hitte, mikrofonja nem kapcsolódik a nyilvános streamhez – „niggernek” szólította fehér bőrű spotterét.

Azóta elvégezte a stock-carosok, valamint a World of Outlaws által számára előírt érzékenyítő tréninget. A NASCAR esetében viszont külön kérvényeznie kell felfüggesztésének érvénytelenítését, amit a hírek szerint egyelőre nem tett meg.

Mondjuk ez jelen körülmények között nem is csoda. A szervezet maximális fordulatszámon küzd a rasszizmus ellen, aminek részeként nem csak a konföderációs zászlót tiltotta be, de annak motívumát viselő ruhadarabokat sem lehet viselni a versenypályák területén.

Emellett azt is engedélyezték, hogy a himnusz alatt bárki térdre ereszkedve demonstrálhasson.

Larsonnak – aki korábban elmondta, mindenképpen szeretne a jövőben visszatérni a NASCAR-ba – tehát nem csak türelemmel kell lennie, de azt is bizonyítania, hogy tényleg megbánta szavait és távol áll tőle a rasszizmus.