Túl van a műtéten, de továbbra is válságos Zanardi állapota

Túl van a műtéten, de továbbra is válságos Zanardi állapotaKét és fél órás operáción van túl Alex Zanardi, állapota azonban még mindig kritikus.

Az 53 éves klasszis péntek délután, az Obiettivo Tricolore nevű, 3000 km-es, jótékonysági parakerékpáros verseny egyik szakaszán szenvedett súlyos balesetet az olaszországi Pienzában.

A beszámolók szerint Zanardi egy lejtőn lefelé menet vesztette el uralmát kézzel hajtott kerékpárja felett, majd áttért a közúti forgalomnak meghagyott sávba.

A bukás során kétszer is bukfencezett az aszfalton, majd egy szemból érkező teherautó telibe kapta.

Az olasz sajtó értesülései alapján a kétszeres CART-bajnok és négyszeres paralimpiai aranyérmes legenda a baleset után eszméleténél volt, állapotát pedig a helyszínre érkező mentősök is csak 3-as kóddal -vagyis súlyos, de nem életveszélyes – jelölték.

A többek közt fej- és arcsérüléseket szenvedett Zanardit mentőhelikopterrel szállították a sienai kórházba, ahol azonban kora estére az életjelei drasztikus romlást produkáltak.

A sportember koponyaműtéten esett át, ami mellett az arcát ért sérüléseket is megpróbálták helyrehozni.

Az operációt követően az intenzív osztályra szállították.

Jelenlegi státuszáról a kórház nem kívánt bővebben nyilatkozni és továbbra is csak annyit közöltek, hogy Zanardi állapota nagyon súlyos.

A Sky Italia riportere, Angelo Mangiante azonban már arról számolt be, hogy a versenyző élet-halál között lebeg.
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy