Nézők előtt rendezik az IndyCar iowai duplafordulóját

Nézők előtt rendezik az IndyCar iowai duplafordulóját
credit:IndyCar


Az IndyCar, valamint az Iowa Speedway hivatalos tájékoztatása szerint limitált számban ugyan, de értékesíteni fognak jegyeket a széria július 17-18-ai futamaira.

Ennek köszönhetően a 0.875 mérföldes oválon zajló eseményeket előreláthatólag öt-hatezer rajongó követheti végig a lelátókról.

Az Iowa IndyCar 250s néven futó versenyhétvégét – amelyen betétkategóriaként az ARCA Menards Series is tiszteletét teszi – a közegészségügyiek, valamint a helyi és szövetségi hatóságok előírásainak megfelelően bonyolítják le.A létesítménybe történő belépés előtt mindenkire kötelező testhőmérséklet-ellenőrzés vár, továbbá egy nyilatkozatot is alá kell írniuk, miszerint nem érzékelnek magukon semmilyen, betegségre utaló jelet.

Az együtt érkező rajongók csoportjainak minimum két méter távolságot kell tartaniuk egymástól.

A pálya bejáratánál ingyenes kézfertőtlenítőket és szájmaszkokat osztanak. Utóbbi viselése azonban a nézőtéren nem lesz kötelező, csak „erősen ajánlott”.

Az IndyCar soron következő, július 4-ei, indianapolisi road-futama viszont még egészen biztosan zárt ajtók mögött zajlik le, a július 11-12-ei, Road Americán esedékes duplaforduló kapcsán pedig egyelőre nem született döntés.

A széria koronaékszerének számító Indianapolis 500-at augusztus 23-ára halasztották.

Roger Penske ezzel kapcsolatban kijelentette, szó sem lehet arról, hogy ezt a versenyt üres lelátók előtt rendezzék meg. Ha nyár végén mégsem válik lehetségessé, akkor attól sem zárkóznak el, hogy októberre tolják a viadal programját.