Kyle Larson közel áll ahhoz, hogy többszörösen is sporttörténelmet írjon

Kyle Larson közel áll ahhoz, hogy többszörösen is sporttörténelmet írjon
credit:USAC


Továbbra is elképesztő formában versenyez Kyle Larson.

A 27 éves kaliforniai jelenleg az illusztris Indiana Midget Weeken méreti meg magát, amelyen egyelőre száz százalékos mérleget produkál.

Larson a keddi, Paragon Speedwayen rendezett nyitónapon győzelemmel indított, majd szerdán, a Gas City I-69 Speedwayen sem tudta senki megverni.

Ezen dupla sikert öt sprint car elsőség előzte meg, ami azt jelenti, hogy a NASCAR-ban kegyvesztetté vált tehetség immár hét futam óta veretlennek számít az amerikai dirt pályákon.

Larson immár három szervezet (All Star Circuit, World of Outlaws, USAC) égisze alatt, két különböző járművel (sprint car, midget) tudott nyerni öt állam hat versenypályáján.A sikerszériát látva a Clauson/Marshall Racingben érdekelt Richard és Jennifer Marshall kedden ezer dolláros vérdíjat is kiírt Larson „fejére”, amit az a pilóta kap meg, aki el tudja orozni a győzelmet a japán-amerikai származású sztár elől.

Ehhez az összeghez a rajongók még hozzácsaptak 400-at, így már 1400 dollárnyi bónusz vár a Larsont legyőző pilótának. A feature elsőségért járó díj tehát -a USAC által kiírt 3000-rel együtt – már 4400 dolláron áll.

A szerdai, Gas Cityn lebonyolított midget-futamon viszont továbbra sem sikerült senkinek megszakítania a 2020-as Chili Bowl legjobbjának sorozatát.

Kyle a napot nem kezdte jól. A heat-futamán csak a ötödik lett, így pótkvalifikáción kellett résztvennie a továbbjutásért.

Ezt az akadályt már sikerrel vette és végül a tizennegyedik helyről rajtolva – az első tizenkét körben tizenegy pozíciót javítva – nyerte meg a feature-t Buddy Kofoid és a pole-pozíciós Tyler Courtney előtt.

Ennek köszönhetően a pénzt a néhai Brian Clauson emléke előtt adózva az Indiana Donor Networknek utalták át Larson nevében.

Kyle legújabb sikere a Toyota számára is mérföldkő lett, hiszen a gyártó kereken a 300. nemzeti midget győzelmét ünnepelhette.

Az Indiana Midget Week csütörtökön, a Lincoln Park Speedwayen folytatódik.

Ha pedig Larson nem veszti el a fonalat, akkor az esemény több abszolút rekordjára is veszélyes lehet.

A legtöbb győzelmet – szám szerint kilencet – Clauson szerezte az IMW-n, Kyle pedig összességében már a hetediknél jár.

A legtöbb top 3-as befutó egyetlen hét alatt négy volt. Larson ugyebár a két elsősége által már kettőnél tart.

Ezzel egyébként már be is érte az uralkodó győzelmi rekordot, úgyhogy még egy feature-t kell nyernie ahhoz, hogy végképp az örökranglista csúcsára törjön.

A valaha volt legtöbb kör szintén Clauson nevéhez fűzdőik 147-tel. A másodikként Tanner Thorsont (119), harmadikként pedig Tyler Courtneyt (112) jegyzik. Jelen cikk hőse 110-zel a negyedik pozícióban áll.

Mindeközben a rasszizmus ellen küzdő NASCAR teljesen úgy tesz, mintha Larson nem is létezne. Meg nem erősített hírek szerint olyannyira próbálják elhatárolni magukat, hogy a Cup egyik pilótáját még szóbeli figyelmeztetésben is részesítették, amiért a Twitteren gratulált korábbi ellenfele knoxville-i győzelmeihez.