Kyle Larson fejére is kitűzték a vérdíjat

Kyle Larson fejére is kitűzték a vérdíjat
credit:USAC


Kyle Larson elképesztő győzelmi sorozatot produkál jelenleg az USA dirt pályáin.

Öt sprint car elsőség után a 27 éves amerikai már az illusztris USAC Midget Weeken méreti meg magát, amelynek első, keddi fordulóját pályacsúccsal nyerte meg.

A fiatal tehetség hihetetlen menetelését látva Richard és Jennifer Marshall hivatalosan bejelentette, hogy „vérdíjat” tűznek ki Larson fejére.

A Clauson/Marshall Racingben érdekelt házaspár 1000 dollárt ajánlott fel azon versenyző(k)nek, akik a UMW hátralévő feature futamain el tudják orozni a győzelmet a 2020-as Chili Bowl legjobbja elől. Az összeg azonban még tovább emelkedhet, miután a USAC lehetővé tette, hogy bárki beszálljon a vérdíj-alapba.

A Midget Week feature-futamainak első helye 3000 dollárt fizet, tehát a Kyle-t maga mögé utasító pilóta minimum 4000 dollárral gazdagodhat.Abban az esetben, ha senki sem tudná legyőzni Larsont, akkor a pénzt Brian Clauson emléke előtt adózva az Indiana Donor Network számára utalják át.

A 2016-ban, versenybalesetben elhunyt Clauson maga is szervdonor volt, aminek révén halála után öt ember életét mentette meg.

Brian egyébként a UMW történetének eddigi legtöbb győzelemmel bíró pilótája összesen kilenc feature-sikerrel.

Nem ez az első eset, hogy vérdíjat tűznek ki egy sztárpilótára. A NASCAR Truck Seriesben Kevin Harvick, valamint a bajnokság főszponzorának kezdeményezésére 100.000 dollárral honorálják azt a főállású Cup-versenyzőt, aki le tudja győzni Kyle Buscht.

Ezt a kihívást eddig csak Chase Elliottnak sikerült teljesítenie. A 24 éves versenyző május végén, Bristolon tudott nyerni, míg Busch a másodikként ért célba.

A pénzdíjat Elliott jótékonysági célokra ajánlotta fel.