Csak a szokásos: Kyle Larson már megint nyert egy versenyt – Pályacsúccsal

Csak a szokásos: Kyle Larson már megint nyert egy versenyt – Pályacsúccsal
credit:USAC


Mindössze kilenc nap leforgása alatt zsinórban hatodik győzelmét aratta Kyle Larson.

A NASCAR-ban kegyvesztetté vált tehetség számára az utóbbi időszakban ismeretlen fogalom a pihenés. Szinte minden egyes nap versenyez egy dirt pályán és ha már ott jár, akkor nyer is.

Larson kevesebb, mint másfél héten belül három szervezet (All Stars Championship, World of Outlwas, USAC) égisze alatt, öt állam öt versenypályáján igázta le a mezőnyt két különböző járművel.

A 27 éves amerikai öt sprint-car siker után jelenleg már a USAC Midget Weeken méreti meg magát.Az egy héten át tartó sorozat legelső, Paragon Speedwayen rendezett fordulóját Larson rögtön be is húzta, ezen fegyvertényt pedig csak még inkább felértékeli, hogy új pályacsúcsot is beállított az indianai dirt oválon – úgy, hogy korábban még soha nem mérette meg magát ebben a létesítményben.

„Régóta várok arra, hogy itt, a Paragonon is lehetőségem nyíljon a versenyzésre” – nyilatkozta a Victory Lane-en Larson, aki immár a huszadik midget-győzelmét aratta a USAC nemzeti szériájában, amivel beérte az örökranglistán AJ Foytot.

„Boldog vagyok, hogy már az én nevem is ott szerepel a pálya győzteseinek listáján.”

A 30 körös feature-futamot Tanner Thorson zárt a második helyen, míg harmadikként Ricky Stenhouse Jr.-t érte a kockás zászló, aki amúgy 2007 óta most először teszi tiszteletét az indianai minibajnoksgában.

A 16. Indiana Midget Week szerdán folytatódik a Gas City I-69 Speedwayen.