Eldőlt: Nem Charlotte-on rendezik a NASCAR Cup idei All-Star futamát

Eldőlt: Nem Charlotte-on rendezik meg a NASCAR Cup idei All-Star futamát
credit:NASCAR

A hagyományokkal ellentétben idén nem a Charlotte Motor Speedway másfél mérföldes oválja ad otthont a NASCAR Cup Series All-Star versenyének.

A változás hátterében az áll, hogy a koronavírusos esetek száma továbbra sem teszi lehetővé Észak-Karolinában a nézők előtti futamrendezést.

Ennek következtében döntött úgy a NASCAR, hogy a pontozáson kívüli versenyt ideiglenesen a félmérföldes Bristol Motor Speedwayre költöztetik.

A CMS-t és a BMS-t egyaránt tulajdonló Speedway Motorsports elnök-vezérigazgatója, Marcus Smith a Fox Sportsnak elmondta, hogy kb. 30.000 rajongót szeretnének a lelátókon tudni, ami a pálya kapacitásának nagyjából 20%-át fedi le.Az All-Star versenyt a tradícióknak megfelelően május végén, az emlékezés napját megelőző vasárnap esedékes Coca-Cola 600 előtt egy héttel rendezik meg.

A hatszáz mérföldes viadalt a járvány miatt felborult menetrend ellenére is le tudták futni az eredeti időpontjában, a meghívásos sztárfutamot azonban halasztani kellett.

Az új dátum szerint az immár Bristolon esedékes All-Star viadal július 15-én kapja meg a zöld zászlót.

Ha minden az eddigi tervek szerint halad, akkor ez lesz a koronavírus-szünet utáni második olyan verseny, amelyre már fizető nézőket várnak.

A június 21-ei, talladegai Geico 500-ra 5.000 jegyet értékesítenek, az ezt követő három pályán /Pocono – június 27.-28.; Indianapolis – július 5.; Kentucky – július 12./ azonban újra zárt kapuk mögött zajlanak majd a küzdelmek.

Az All-Star futam 1985 óta íródó történelmében mindeddig csak egyszer, 1986-ban fordult elő, hogy nem a Charlotte Motor Speedwayen került megrendezésre. Akkor az Atlanta Motor Speedway fogadta az elit mezőnyt.

A versenyre automatikus meghívást kapnak a Cup Series előző, valamint jelenleg zajló szezonjának futamgyőztesei, továbbá a bajnoki címmel rendelkező pilóták.

Azoknak is lehetőségük van viszont kivívni a részvétel jogát, akik a fentieknek nem felelnek meg.

Számukra egy kvalifikációs versenyt rendeznek, amelynek során a szakaszgyőzelmek és az abszolút első hely ér kvótát.

Ezen felül a rajongók is küldhetnek szavazás útján egy pilótát az All-Star rajtrácsára.

Fontos kitétel viszont, hogy a versenyen csakis olyanok indulhatnak, akik a jelenlegi mezőnyben teljes szezonosnak számítanak.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy