NASCAR: Hamlin lett az idei Cup-szezon első háromszoros győztese

Denny Hamlin lett az idei Cup-szezon első, háromszoros győztese

A Homestead-Miami Speedwayen rendezett Dixie Vodka 400 a legelső futam volt a járványszünet óta, amelyen már nézők is tartózkodtak a lelátón.

A versenyt összesen ezer, tiszteletjeggyel rendelkező katona követhette végig a pályáról.

Ezen tény azonban az anyatermészetet tökéletesen hidegen hagyta.

A kálvária a négyszáz mérföldes futam tervezett rajta előtt kezdődött, amit végül szűk egy órával el is kellett halasztani a HMS körzetében észlelt heves villámlás miatt.hirdetés


A mezőny azonban a csúszás után belengetett zöld zászlónak sem örülhetett sokáig, mivel alig öt megtett kört követően újabb villámcsapások érték a területet.

Közel másfél órát felölelő piros zászló után újraindították a futamot, de csak huszonnyolc kör adatott meg az autók számára a villámok ismételt megjelenéséig.

A kényszerpihenő immár két óra nyolc percen át tartott, ezt követően azonban a Cup Series már zavartalanul teljesíteni tudta az éjszakai futammá avanzsált DV400 távját.A balesetmentes futam végül Denny Hamlin győzelmét hozta, aki ennek köszönhetően – a Daytona 500 és a darlingtoni Toyota 500 után – idén immár harmadszorra látogathatott el a Victory Lane-re.

A Joe Gibbs Racing versenyzője teljes egészében uralta a Dixie Vodka 400-at.

A sorsolásos kvalifikáción ő húzta ki a pole-t, majd megnyerte a verseny mindkét szakaszát, végül pedig a kockás zászló alatt is elsőként haladt át.

A 2020-as NASCAR-szezon ezt megelőző tizenkét futamán még senkinek sem sikerült az összes szakaszt, plusz a győzelmet is megkaparintania.

Hamlin ráadásul komplett karrierjét tekintve most először tudott ily’ módon, totál “besöpörni” egy versenyt.

A futam 267 köréből 137-et az élen töltött pilóta a siker révén ráadásul már negyvenszeres Cup-futamgyőztesnek is mondhatja magát.

A második pozícióban a Hendrick Motorsportsos Chase Elliott ért célba, míg harmadikként Ryan Blaney zárt a Team Penske színeiben.

A legjobb újonc a negyedik helyen befutott Tyler Reddick lett.

A Richard Childress Racing pilótája előtt utoljára 2007-ben tudott elsőéves Cup-versenyző top 10-es eredményt hozni a HMS másfél mérföldes oválján.

A tizenhárom évvel ezelőtt, szezonzáróként rendezett futamon David Ragan a tizedikként ért célba.

Az összetett pontversenyt tekintve Kevin Harvicknak sikerült megőriznie első helyét még annak ellenére is, hogy a idei legrosszabb eredményét produkálva csak a huszonhatodikként fejezte be a futamot.

A NASCAR Cup Series következő fordulóját június 21-én bonyolítják le.

A Talladega Superspeedwayen esedékes Geico 500 ráadásul a koronavírus-hiátus utáni első verseny lesz, amelyre – igaz, csak limitált számban – fizető nézőket is beengednek.
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy