A NASCAR az LMBTQ közösségével is szolidaritást vállal

A NASCAR az LMBTQ-közösségével is szolidaritást vállal

Az elmúlt alig pár hét során a NASCAR bevette az amerikai mainstream médiát azzal, hogy teljes mellszélességgel támogatja a ‘Black Lives Matter’ mozgalmat.

A szervezet ennek részeként a sportág gyökerének számító, déli államokhoz kötődő konföderációs zászlót is fekete listára helyezte. Ezt ráadásul olyan komolyan veszi, hogy a letartóztatást kockáztatja az, aki a tilalom ellenére mégis becsempész egy lobogót a versenypályára.

Az esélyegyenlőség jegyében a NASCAR egy másik közösség mellett is szolidaritást vállal.Június a Pride hónapja, aminek apropóján a stock-carosok egyesítették erejüket a You Can Playjel.

A YCP küldetése, hogy a sportolókat és szurkolóikat az elhivatottságuk, tehetségük és munkamoráljuk alapján ítéljék meg, ne pedig a nemük, vagy szexuális irányultságuk révén.

A programhoz idén először csatlakozó NASCAR egy, a Cup Series valamennyi versenyzője által aláírt sisakot, valamint VIP-jegyeket bocsát aukcióra.

Emellett a szervezet hivatalos webshopjában külön pólókollekciót is lehet vásárolni, amelynek darabjain a szivárványszínekben pompázó “I am NASCAR” felirat szerepel.

A YCP programjában a NASCAR-on kívül részt vesz még az NFL-ben szereplő Los Angeles Chargers, az NHL-ben játszó Dallas Stars és Detroit Red Wings, az NBA-s Toronto Raptors, továbbá az amerikai női jégkorong-liga is.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy