Az IndyCar kirúgta a NASCAR-t kritizáló sportbírót

Az IndyCar kirúgta a NASCAR-t kritizáló sportbírót
credit:IndyCar

Az NTT IndyCar Series szóvivője az NBC Sports megkeresésére hivatalosan megerősítette, hogy azonnali hatállyal kirúgták azt a sportbírót, aki pár nappal ezelőtt nyilvánosan támadta a NASCAR-t.

Brad Hockaday dühét az váltotta ki, hogy a stock-car szervezet betiltotta a konföderációs zászlót valamennyi versenypályán, egyúttal pedig engedélyezte a nemzeti himnusz alatti térdre ereszkedést.„Itt az idő arra, hogy a [regionális] pályák országszerte szakítsanak a NASCAR-ral az Amerikával szembeni, közelmúltban tett cselekedeteik miatt” – írta Hockaday az ominózus Facebook-posztban. „Én nem akarnék egy olyan csoporthoz tartozni, amely nem tiszteli az amerikai zászlót. Nagyon sokan meghaltak azért, hogy ez az ország olyanná váljon, amilyen. Szégyenteljesnek tartom azt, hogy tiszteletlen viselkedésre buzdítanak a nemzeti lobogónkkal szemben. Aztán eltávolítják a konföderációs zászlót is. Értik egyáltalán ezek a szarháziak azt, hogy mit is jelképez? Minden tiszteletemet elvesztettem a NASCAR iránt. Soha többé nem fogom támogatni őket.”


>>>>>A NASCAR betiltja a konföderációs zászlót

>>>>> BlackLivesMatter – Egy csapat otthagyja a NASCAR-t, Johnson pedig kirúgta a szponzorát


Hockaday 2017 óta dolgozott részidős sportbíróként az IndyCar versenyein, beleértve a múlt heti, texasi szezonnyitót is.

Főállásban saját céget vezet a NASCAR otthonában, Észak-Karolinában, amely időmérő rendszereket, adóvevőket és egyéb, a versenyek lebonyolításához szükséges eszközöket forgalmaz.

Az IndyCar általi elbocsátását nem kívánta kommentálni.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy